Det grove speltbrød

Speltbrød dufter dejligt og smager himmelsk.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af fuldkornsspeltmelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere fuldkornsspeltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og formes let til et brød. Brødet lægges på en bageplade og efterhæver i ca. 30 min., tildækket og ved stuetemperatur.
  5. Brødet ridses og pensles med vand.
  6. Bages i en forvarmet ovn i ca. 25-30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).