Rustikt Italiensk landbrød ”Filone”

Lav dit eget lækre Italiensk landbrød, kaldet ”Filone” med Valsemøllen Tipo 00 hvedemel

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
3 t. 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

3 brød
  1. Opløs gæren i den kolde kærnemælk og derefter tilsæt mel og salt.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  4. Fordel lidt durum mel på bordet og hæld dejen ud herpå.
  5. Del dejen i tre lige store stykker. Form dejstykkerne til cigar formede brød (kaldes Filone på Italiensk).
  6. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad brødene hæve i 60 minutter på et lunt sted.
  8. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 190 °C varmluft på midterste rille i ca. 35 min.
  9. Lad brødene køle af på bradepladen.

Tip! Hold salten tilbage, og hæld det i dejen efter den er æltet i mindst 10 min., det gør dejen stram, og dit bageresultat bliver endnu bedre.

teaser tipo 00

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.