Rustikt Italiensk landbrød ”Filone”

Lav dit eget lækre Italiensk landbrød, kaldet ”Filone”, som er lavet på Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel. 

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
3 t. 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rustikt Italiensk landbrød ”Filone”: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

3 brød

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den kolde kærnemælk og derefter tilsæt mel og salt.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  4. Fordel lidt durum mel på bordet og hæld dejen ud herpå.
  5. Del dejen i tre lige store stykker. Form dejstykkerne til cigar formede brød (kaldes Filone på Italiensk).
  6. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad brødene hæve i 60 minutter på et lunt sted.
  8. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 190 °C varmluft på midterste rille i ca. 35 min.
  9. Lad brødene køle af på bradepladen.

Tip! Hold salten tilbage, og hæld det i dejen efter den er æltet i mindst 10 min., det gør dejen stram, og dit bageresultat bliver endnu bedre.

teaser tipo 00

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.