Durumbrød med hvedeklid

Lækkert durumbrød med masser af smag. Ekstra fiberrigt med hvedeklid.

Se opskrift

Køkkentid
35 min

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 brød
  • 50 g gær
  • 8 dl økologisk kærnemælk
  • 200 g Finax Hvedeklid
  • 200 g Finax Durummel
  • 500-600 g Finax Hvedemel, eller Finax Tipo 00 hvedemel
  • 40 g margarine (blødgjort) eller olie
  • 2 tsk. salt
  1. Gæren opløses i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes.
  5. Brødene hæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med mælk eller vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 200°C (varmeluft = 180°C).