Trekornsbrød

Et trekornsbrød er et godt fuldkornsbrød med masser af smag og kerner. Det er nemt at bage, og har en skøn smag.

Bag et trekornsbrød, når du ønsker et luftigt og lækker fuldkornsbrød. Det er fyldt med masser af god smag, og så passer det lige til eftermiddagskaffen eller morgenbordet. De lækre kerner giver brødet noget struktur og mætter godt. Opskriften giver to lækre brød, så der er rigeligt til hele familien. Ellers kan du fryse det ene ned, så er det lækkert hjemmebagt brød til en anden dag, hvor det skal gå lidt stærkt.

Se opskrift
trekornsbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Trekornsbrød: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom 5-korns blandingen i blød med 4 dl kogende vand og lad stå i 60 min. (Du kan også vælge at sætte den i blød dagen inden, i 4 dl lunkent vand).
  2. Opløs gæren i den kolde kærnemælk.
  3. Tilsæt 5-kornsblanding og de øvrige ingredienser. Tilbagehold ca. 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  4. Hæv dejen tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  5. Slå herefter luften ud af dejen, og form den til 2 brød.
  6. Efterhæv brødene tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  7. Rids dine trekornsbrød og pensl med vand. Drys evt. med havregryn og frø.
  8. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).

Et godt tip: Mangler du inspiration til din bagning med fuldkorn? Så server fx disse lækre koldhævede fuldkornsboller på morgenbordet, eller måske en omgang grove boller med hvedekerner. Du kan også blive endnu klogere på, hvad fuldkorn er for en størrelse, og hvordan du bedst bager med det i vores bageskole. Her giver vi dig endnu mere viden om det grove brød, og hvordan du får de bedste resultater.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.