Trekornsbrød

Et trekornsbrød er et godt fuldkornsbrød med masser af smag og kerner. Det er nemt at bage, og har en skøn smag.

Bag et trekornsbrød, når du ønsker et luftigt og lækker fuldkornsbrød. Det er fyldt med masser af god smag, og så passer det lige til eftermiddagskaffen eller morgenbordet. De lækre kerner giver brødet noget struktur og mætter godt. Opskriften giver to lækre brød, så der er rigeligt til hele familien. Ellers kan du fryse det ene ned, så er det lækkert hjemmebagt brød til en anden dag, hvor det skal gå lidt stærkt.

Se opskrift
trekornsbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Trekornsbrød: 3 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom 5-korns blandingen i blød med 4 dl kogende vand og lad stå i 60 min. (Du kan også vælge at sætte den i blød dagen inden, i 4 dl lunkent vand).
  2. Opløs gæren i den kolde kærnemælk.
  3. Tilsæt 5-kornsblanding og de øvrige ingredienser. Tilbagehold ca. 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  4. Hæv dejen tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  5. Slå herefter luften ud af dejen, og form den til 2 brød.
  6. Efterhæv brødene tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  7. Rids dine trekornsbrød og pensl med vand. Drys evt. med havregryn og frø.
  8. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).

Et godt tip: Mangler du inspiration til din bagning med fuldkorn? Så server fx disse lækre koldhævede fuldkornsboller på morgenbordet, eller måske en omgang grove boller med hvedekerner. Du kan også blive endnu klogere på, hvad fuldkorn er for en størrelse, og hvordan du bedst bager med det i vores bageskole. Her giver vi dig endnu mere viden om det grove brød, og hvordan du får de bedste resultater.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.