Lækkert 3-kornsbrød

Et godt brød med masser af smag og kerner.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 brød
  • 1 pose Valsemøllen Økologiske 3-kornsblanding, klar til brug
  • 350 g Valsemøllen Sigtemel
  • 450 g Valsemøllen Hvedemel
  • 6 dl økologisk kærnemælk
  • 50 g gær
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. salt

Brugt i opskriften

  1. Gæren opløses i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Valsemøllen klar til brug 3-kornsblanding og de øvrige ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen, der formes til 2 brød.
  5. Brødene efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med vand. Kan evt. drysses med havregryn og frø.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).