Trekornsbrød

Et trekornsbrød er et godt fuldkornsbrød med masser af smag og kerner. Det er nemt at bage, og har en skøn smag.

Bag et trekornsbrød, når du ønsker et luftigt og lækker fuldkornsbrød. Det er fyldt med masser af god smag, og så passer det lige til eftermiddagskaffen eller morgenbordet. De lækre kerner giver brødet noget struktur og mætter godt. Opskriften giver to lækre brød, så der er rigeligt til hele familien. Ellers kan du fryse det ene ned, så er det lækkert hjemmebagt brød til en anden dag, hvor det skal gå lidt stærkt.

Se opskrift
trekornsbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Trekornsbrød: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

til 2 brød

1 pose 3 kornsblanding
350 g Valsemøllen Sigtemel
450 g Valsemøllen Hvedemel
6 dl økologisk kærnemælk
50 g gær
2 spsk. olie
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Tilsæt 3-kornsblanding og de øvrige ingredienser. Tilbagehold ca. 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Hæv dejen tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå herefter luften ud af dejen, og form den til 2 brød.
  5. Efterhæv brødene tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Rids dine trekornsbrød og pensl med vand. Drys evt. med havregryn og frø.
  7. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).

Et godt tip: Mangler du inspiration til din bagning med fuldkorn? Så server fx disse lækre koldhævede fuldkornsboller på morgenbordet, eller måske en omgang grove boller med hvedekerner. Du kan også blive endnu klogere på, hvad fuldkorn er for en størrelse, og hvordan du bedst bager med det i vores bageskole. Her giver vi dig endnu mere viden om det grove brød, og hvordan du får de bedste resultater.