Trekornsbrød

Et trekornsbrød er et godt fuldkornsbrød med masser af smag og kerner. Det er nemt at bage, og har en skøn smag.

Bag et trekornsbrød, når du ønsker et luftigt og lækker fuldkornsbrød. Det er fyldt med masser af god smag, og så passer det lige til eftermiddagskaffen eller morgenbordet. De lækre kerner giver brødet noget struktur og mætter godt. Opskriften giver to lækre brød, så der er rigeligt til hele familien. Ellers kan du fryse det ene ned, så er det lækkert hjemmebagt brød til en anden dag, hvor det skal gå lidt stærkt.

Se opskrift
trekornsbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Trekornsbrød: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

2 brød

1 pose 3 kornsblanding
350 g Valsemøllen Sigtemel
450 g Valsemøllen Hvedemel
6 dl økologisk kærnemælk
50 g gær
2 spsk. olie
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Tilsæt 3-kornsblanding og de øvrige ingredienser. Tilbagehold ca. 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Hæv dejen tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå herefter luften ud af dejen, og form den til 2 brød.
  5. Efterhæv brødene tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Rids dine trekornsbrød og pensl med vand. Drys evt. med havregryn og frø.
  7. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).

Et godt tip: Mangler du inspiration til din bagning med fuldkorn? Så server fx disse lækre koldhævede fuldkornsboller på morgenbordet, eller måske en omgang grove boller med hvedekerner. Du kan også blive endnu klogere på, hvad fuldkorn er for en størrelse, og hvordan du bedst bager med det i vores bageskole. Her giver vi dig endnu mere viden om det grove brød, og hvordan du får de bedste resultater.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.