Rustikke Manitobaboller

Hvis sprød skorpe og luftig brød er noget for dig, skal du prøve denne opskrift på lækre boller bagt med den kraftige Øko Manitoba Hvedemel.

Disse boller er perfekte til dig der elsker det mere rustikke brød, men også gerne vil have luftig og sprød skorpe.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rustikke Manitobaboller: 2 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Fremgangsmåde

  1. Rist sesamfrø ved 150°C i 20 minutter.
  2. Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt derefter de øvrige ingredienser undtagen salt.
  3. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug en røremaskine.
  4. Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 min., til dejen er glat og elastisk. Hæld dejen over i en olieret skål og lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  5. Fordel lidt hvedemel på bordet og hæld dejen ud herpå. Fold dejen sammen – gerne flere gange således dejen bliver stram.
  6. Del dejen i 20 lige store stykker, form derefter bollerne, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad bollerne hæve tildækket i 60 minutter et lunt sted. Herefter bages bollerne i en forvarmet ovn ved 220 °C (Varmluft 200 °C) på midterste rille i ca. 20 min.
  8. Lad bollerne køle af på en bagerist.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.