Fuldkornsbrød i hævekurv

Bag et saftigt fuldkornsbrød i hævekurv, og da det giver dit brød en flot og rustik overflade. Det er også med til at give dit brød højde og en flot form, så det pynter fint på bordet.

Når du bager et fuldkornsbrød, er det fyldt med smag og fibre. Fuldkornsmel indeholder nemlig flere dele af kornet, der giver dig lækkert og mættende brød. Fuldkornsmelet er også med til at give dit brød et flot og rustikt look, da det får en mørkere farve. Server det både som en del af morgenbordet, til eftermiddagshyggen eller som tilbehør til aftensmaden. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
fuldkornsbrød i hævekurv

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsbrød i hævekurv: 4 ud af 5 baseret på 42 anmeldelser

Opskrift

2 brød

50 g gær
6 dl vand
400 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
600 g Valsemøllen Hvedemel
2 spsk. olie
2 tsk. salt
1 tsk. honning

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes.
  5. Brødene efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med mælk eller vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).

Et godt tip: Lad brødene hæve i en hævekurv og få ekstra rustikke brød. Følg step 1-4 og i step 5 drysser du hævekurven med mel, og lader brødet hæve i ca. en time tildækket og ved stuetemperatur. Vend brødet ud af hævekurven og ud på en bageplade med bagepapir. Bag brødet ved 180°C i ca. 30-35 minutter. Ønsker du kun at bage ét brød, kan du også sagtens halvere opskriften.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.