Fuldkornsbrød i hævekurv

Bag et saftigt fuldkornsbrød i hævekurv, og da det giver dit brød en flot og rustik overflade. Det er også med til at give dit brød højde og en flot form, så det pynter fint på bordet.

Når du bager et fuldkornsbrød, er det fyldt med smag og fibre. Fuldkornsmel indeholder nemlig flere dele af kornet, der giver dig lækkert og mættende brød. Fuldkornsmelet er også med til at give dit brød et flot og rustikt look, da det får en mørkere farve. Server det både som en del af morgenbordet, til eftermiddagshyggen eller som tilbehør til aftensmaden. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
fuldkornsbrød i hævekurv

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsbrød i hævekurv: 4 ud af 5 baseret på 30 anmeldelser

Opskrift

2 brød

50 g gær
6 dl vand
400 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
600 g Valsemøllen Hvedemel
2 spsk. olie
2 tsk. salt
1 tsk. honning

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes.
  5. Brødene efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med mælk eller vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).

Et godt tip: Lad brødene hæve i en hævekurv og få ekstra rustikke brød. Drys hævekurven med mel, og lad brødet hæve i ca. en time tildækket og ved stuetemperatur. Vend brødet ud af hævekurven og ud på en bageplade med bagepapir. Bag brødet ved 180°C i ca. 30-35 minutter. Ønsker du kun at bage ét brød, kan du også sagtens halvere opskriften.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.