Rustikt durumbrød

Bag et rustikt durumbrød med få ingredienser. Det er nemt, og så får det dit hjem til at dufte af Italien! Spis brødet med lækre italienske delikatesser, eller brug det som tilbehør til lune retter.

Se opskrift
Rustikt durumbrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rustikt durumbrød: 4 ud af 5 baseret på 61 anmeldelser

Opskrift

2 brød

50 g gær
7 dl vand
400 g Valsemøllen Durummel
600 g Valsemøllen Hvedemel
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 7-8 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter formes dejen til 2 brød (eksempelvis som et filonebrød – se foto). Brødene vendes i durummel og lægges på en bageplade med bagepapir.
  5. Efterhæver tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses med to lange snit med en skarp kniv.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 25-30 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).

Opskriften på Rustikt Durumbrød giver to brød. Du kan med fordel fryse det ene ned, hvis du ikke kan nå at spise begge

Et godt tip: Når brødet hæver, kan du f.eks. bruge tiden på at lave en lækker pesto til brødet.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.