Sådan gør du
- Gæren opløses i den tempererede vand (ca. 25°C).
- Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 7-8 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
- Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Herefter formes dejen til 2 brød (eksempelvis som et filonebrød – se foto). Brødene vendes i durummel og lægges på en bageplade med bagepapir.
- Efterhæver tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Brødene ridses med to lange snit med en skarp kniv.
- Bages i en forvarmet ovn i ca. 25-30 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).
Opskriften på Rustikt Durumbrød giver to brød. Du kan med fordel fryse det ene ned, hvis du ikke kan nå at spise begge
Et godt tip: Når brødet hæver, kan du f.eks. bruge tiden på at lave en lækker pesto til brødet.