Grove baguetter

Lækre, nemme baguetter med masser af bid fra rug- og hvedekerner

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 4 baguetter
  • 70 g Valsemøllen Skårne Rugkerner
  • 70 g Valsemøllen Knækkede hvedekerner
  • 2 dl. vand (til kogning af kerner)
  • 25 g gær
  • 5 dl økologisk kærnemælk
  • 1000 g Valsemøllen økologiske hvedemel
  • 2 tsk. salt

Brugt i opskriften

  1.  Kerner koges i 2 dl vand i 2-3 min. og afkøles i ca. 15 min. til ca. 30 grader.
  2. Gæren udrøres i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  3. De kogte kerner og de øvrige ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  5. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Herefter slås luften ud af dejen og 4 baguetter formes.
  7. Baguetterne efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  8. Baguetterne ridses og pensles med mælk eller vand.
  9. Bages i en forvarmet ovn i ca. 20-25 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).