Klassisk franskbrød

Et blødt, klassisk franskbrød går man aldrig galt i byen med. Brødet passer både til morgenbordet og eftermiddagskaffen, og så er det super nemt at bage selv.

Hvis du vil forkæle familie og venner med nemt og enkelt hjemmebag, er et klassisk franskbrød lige sagen. Det bløde franskbrød har en saftig krumme og et sprødt ydre. Det betyder, at det nybagte brød nemt kan nydes bare med smør. Brødet er helt uden kerner, og er derfor børnevenligt. Det er bare at komme i gang! God bagelyst.

Se opskrift
klassisk franskbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 franskbrød

6-6 1/2 dl vand
25 g gær
1 kg Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 stor spsk. honning
25 g blødt smør
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Hæld 5 1/2 dl vand i en skål og gem resten af vandet.
  2. Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i 2-3 minutter og tilsæt resten af vandet efter behov.
  4. Dejen skal klæbe en smule. Ælt yderligere i ca. 5 minutter. Ælt dejen færdig i 2 minutter ved mellemste hastighed.
  5. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter og del den herefter i 2 lige store stykker.
  6. Form 2 brød og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur.
  7. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  8. Rids overfladen med en skarp kniv.
  9. Skru ovnen ned til 210°C (varmluft 190°C) og bag brødene i 30-35 minutter til de er gyldne
  10. Lad brødene køle af på en bagerist.

Et godt tip: Har du en tør rest af dit franskbrød, skal du ikke smide det ud. Brug det i stedet til hjemmelavet rasp, sprøde croutoner eller mini brødskåle. På den måde, giver du dit daggamle brød en chance til.