Klassisk franskbrød

Et blødt, klassisk franskbrød går man aldrig galt i byen med. Brødet passer både til morgenbordet og eftermiddagskaffen, og så er det super nemt at bage selv.

Hvis du vil forkæle familie og venner med nemt og enkelt hjemmebag, er et klassisk franskbrød lige sagen. Det bløde franskbrød har en saftig krumme og et sprødt ydre. Det betyder, at det nybagte brød nemt kan nydes bare med smør. Brødet er helt uden kerner, og er derfor børnevenligt. Det er bare at komme i gang! God bagelyst.

Se opskrift
klassisk franskbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

2 franskbrød

6-6 1/2 dl vand
25 g gær
1 kg Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 stor spsk. honning
25 g blødt smør
2 tsk. salt

Sådan gør du

 1. Hæld 5 1/2 dl vand i en skål og gem resten af vandet.
 2. Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne.
 3. Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i 2-3 minutter og tilsæt resten af vandet efter behov.
 4. Dejen skal klæbe en smule. Ælt yderligere i ca. 5 minutter. Ælt dejen færdig i 2 minutter ved mellemste hastighed.
 5. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter og del den herefter i 2 lige store stykker.
 6. Form 2 brød og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur.
 7. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
 8. Rids overfladen med en skarp kniv.
 9. Skru ovnen ned til 210°C (varmluft 190°C) og bag brødene i 30-35 minutter til de er gyldne
 10. Lad brødene køle af på en bagerist.

Et godt tip: Har du en tør rest af dit franskbrød, skal du ikke smide det ud. Brug det i stedet til hjemmelavet rasp, sprøde croutoner eller mini brødskåle. På den måde, giver du dit daggamle brød en chance til.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.