Klassisk franskbrød

Et blødt, klassisk franskbrød går man aldrig galt i byen med. Brødet passer både til morgenbordet og eftermiddagskaffen, og så er det super nemt at bage selv.

Hvis du vil forkæle familie og venner med nemt og enkelt hjemmebag, er et klassisk franskbrød lige sagen. Det bløde franskbrød har en saftig krumme og et sprødt ydre. Det betyder, at det nybagte brød nemt kan nydes bare med smør. Brødet er helt uden kerner, og er derfor børnevenligt. Det er bare at komme i gang! God bagelyst.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassisk franskbrød: 3 ud af 5 baseret på 37 anmeldelser

Opskrift

2 franskbrød

6-6 1/2 dl vand
25 g gær
1 kg Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
30 g Valsemøllen Bageenzym (kan laves uden, men du får et mere professionelt resultat med bageenzym)
1 stor spsk. honning
25 g blødt smør
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Hæld 5 1/2 dl vand i en skål, og gem resten af vandet.
  2. Tilsæt alle de tørre ingredienser i en skål. Bruger du bageenzym er det vigtigt, at du tilsætter det sammen med de tørre ingredienser, før du tilsætter væske.
  3. Opløs gæren i vandet, og tilsæt resten af ingredienserne.
  4. Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i 2-3 minutter, og tilsæt resten af vandet efter behov.
  5. Dejen skal klæbe en smule. Ælt yderligere i ca. 5 minutter. Ælt dejen færdig i 2 minutter ved mellemste hastighed.
  6. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter, og del den herefter i 2 lige store stykker.
  7. Form 2 brød, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur.
  8. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  9. Rids overfladen med en skarp kniv.
  10. Skru ovnen ned til 210°C (varmluft 190°C) og bag brødene i 30-35 minutter til de er gyldne
  11. Lad brødene køle af på en bagerist.

Et godt tip: Du kan også lave lækre, sprøde rundstykker af denne opskrift. Bruger du den samme opskrift får du 20-25 flotte store rundstykker. Rundstykkerne skal have 20-25 minutter til de er gyldne.