Sådan gør du
- Hæld 5 1/2 dl vand i en skål og gem resten af vandet.
- Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne.
- Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i 2-3 minutter og tilsæt resten af vandet efter behov.
- Dejen skal klæbe en smule. Ælt yderligere i ca. 5 minutter. Ælt dejen færdig i 2 minutter ved mellemste hastighed.
- Lad dejen hæve i ca. 15 minutter og del den herefter i 2 lige store stykker.
- Form 2 brød og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur.
- Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
- Rids overfladen med en skarp kniv.
- Skru ovnen ned til 210°C (varmluft 190°C) og bag brødene i 30-35 minutter til de er gyldne
- Lad brødene køle af på en bagerist.
Et godt tip: Har du en tør rest af dit franskbrød, skal du ikke smide det ud. Brug det i stedet til hjemmelavet rasp, sprøde croutoner eller mini brødskåle. På den måde, giver du dit daggamle brød en chance til.