Klassisk franskbrød

Et blødt, klassisk franskbrød går man aldrig galt i byen med. Brødet passer både til morgenbordet og eftermiddagskaffen, og så er det super nemt at bage selv.

Hvis du vil forkæle familie og venner med nemt og enkelt hjemmebag, er et klassisk franskbrød lige sagen. Det bløde franskbrød har en saftig krumme og et sprødt ydre. Det betyder, at det nybagte brød nemt kan nydes bare med smør. Brødet er helt uden kerner, og er derfor børnevenligt. Det er bare at komme i gang! God bagelyst.

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassisk franskbrød: 3 ud af 5 baseret på 52 anmeldelser

Opskrift

2 franskbrød

6-6 1/2 dl vand
25 g gær
1 kg Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
30 g Valsemøllen Bageenzym (kan laves uden, men du får et mere professionelt resultat med bageenzym)
1 stor spsk. honning
25 g blødt smør
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Hæld 5 1/2 dl vand i en skål, og gem resten af vandet.
  2. Tilsæt alle de tørre ingredienser i en skål. Bruger du bageenzym er det vigtigt, at du tilsætter det sammen med de tørre ingredienser, før du tilsætter væske.
  3. Opløs gæren i vandet, og tilsæt resten af ingredienserne.
  4. Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i 2-3 minutter, og tilsæt resten af vandet efter behov.
  5. Dejen skal klæbe en smule. Ælt yderligere i ca. 5 minutter. Ælt dejen færdig i 2 minutter ved mellemste hastighed.
  6. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter, og del den herefter i 2 lige store stykker.
  7. Form 2 brød, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur.
  8. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  9. Rids overfladen med en skarp kniv.
  10. Skru ovnen ned til 210°C (varmluft 190°C) og bag brødene i 30-35 minutter til de er gyldne
  11. Lad brødene køle af på en bagerist.

Et godt tip: Du kan også lave lækre, sprøde rundstykker af denne opskrift. Bruger du den samme opskrift får du 20-25 flotte store rundstykker. Rundstykkerne skal have 20-25 minutter til de er gyldne.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.