Klassisk franskbrød

Et blødt, klassisk franskbrød går man aldrig galt i byen med. Brødet passer både til morgenbordet og eftermiddagskaffen, og så er det super nemt at bage selv.

Hvis du vil forkæle familie og venner med nemt og enkelt hjemmebag, er et klassisk franskbrød lige sagen. Det bløde franskbrød har en saftig krumme og et sprødt ydre. Det betyder, at det nybagte brød nemt kan nydes bare med smør. Brødet er helt uden kerner, og er derfor børnevenligt. Det er bare at komme i gang! God bagelyst.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassisk franskbrød: 4 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Opskrift

2 franskbrød

6-6 1/2 dl vand
25 g gær
1 kg Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
30 g Valsemøllen Bageenzym (kan laves uden, men du får et mere professionelt resultat med bageenzym)
1 stor spsk. honning
25 g blødt smør
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Hæld 5 1/2 dl vand i en skål, og gem resten af vandet.
  2. Tilsæt alle de tørre ingredienser i en skål. Bruger du bageenzym er det vigtigt, at du tilsætter det sammen med de tørre ingredienser, før du tilsætter væske.
  3. Opløs gæren i vandet, og tilsæt resten af ingredienserne.
  4. Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i 2-3 minutter, og tilsæt resten af vandet efter behov.
  5. Dejen skal klæbe en smule. Ælt yderligere i ca. 5 minutter. Ælt dejen færdig i 2 minutter ved mellemste hastighed.
  6. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter, og del den herefter i 2 lige store stykker.
  7. Form 2 brød, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur.
  8. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  9. Rids overfladen med en skarp kniv.
  10. Skru ovnen ned til 210°C (varmluft 190°C) og bag brødene i 30-35 minutter til de er gyldne
  11. Lad brødene køle af på en bagerist.

Et godt tip: Du kan også lave lækre, sprøde rundstykker af denne opskrift. Bruger du den samme opskrift får du 20-25 flotte store rundstykker. Rundstykkerne skal have 20-25 minutter til de er gyldne.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.