Klassisk franskbrød

Et blødt, klassisk franskbrød går man aldrig galt i byen med. Brødet passer både til morgenbordet og eftermiddagskaffen, og så er det super nemt at bage selv.

Hvis du vil forkæle familie og venner med nemt og enkelt hjemmebag, er et klassisk franskbrød lige sagen. Det bløde franskbrød har en saftig krumme og et sprødt ydre. Det betyder, at det nybagte brød nemt kan nydes bare med smør. Brødet er helt uden kerner, og er derfor børnevenligt. Det er bare at komme i gang! God bagelyst.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassisk franskbrød: 3 ud af 5 baseret på 18 anmeldelser

Opskrift

2 franskbrød

6-6 1/2 dl vand
25 g gær
1 kg Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
30 g Valsemøllen Bageenzym (kan laves uden, men du får et mere professionelt resultat med bageenzym)
1 stor spsk. honning
25 g blødt smør
2 tsk. salt

Sådan gør du

 1. Hæld 5 1/2 dl vand i en skål, og gem resten af vandet.
 2. Tilsæt alle de tørre ingredienser i en skål. Bruger du bageenzym er det vigtigt, at du tilsætter det sammen med de tørre ingredienser, før du tilsætter væske.
 3. Opløs gæren i vandet, og tilsæt resten af ingredienserne.
 4. Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i 2-3 minutter, og tilsæt resten af vandet efter behov.
 5. Dejen skal klæbe en smule. Ælt yderligere i ca. 5 minutter. Ælt dejen færdig i 2 minutter ved mellemste hastighed.
 6. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter, og del den herefter i 2 lige store stykker.
 7. Form 2 brød, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur.
 8. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
 9. Rids overfladen med en skarp kniv.
 10. Skru ovnen ned til 210°C (varmluft 190°C) og bag brødene i 30-35 minutter til de er gyldne
 11. Lad brødene køle af på en bagerist.

Et godt tip: Du kan også lave lækre, sprøde rundstykker af denne opskrift. Bruger du den samme opskrift får du 20-25 flotte store rundstykker. Rundstykkerne skal have 20-25 minutter til de er gyldne.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.