Focaccia med rosmarin – Bageblanding

Et saftigt foccacia med rosmarin og oliven er en italiensk klassiker. Brødet er lækkert saftigt, og nemt at bage. Denne opskrift har dog gjort det endnu nemmere at bage et lækkert focaccia. Maria Charlotte har nemlig brugt Valsemøllen Surdejsboller Bageblanding.

Det saftige focaccia med rosmarin og oliven er skønt tilbehør til alverdens retter. Du kan variere dit madbrødbrød i med mange forskellige slags pynt. Prøv f.eks. med soltørrede tomater, sprøde bacontern, frisk timian og hele hvidløgsfed. Så prøv at bage dit eget focaccia med så nem en opskrift. Det vil skabe glæde blandt venner og familie, og så er det næsten ligeså nemt som at købe brødet.

Se opskrift
focaccia med rosmarin

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia med rosmarin – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 brød

1 ps Valsemøllen Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær
675 g (6 3/4 dl) vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
Lidt mel til at drysse bordet med

Topping
1 dl sorte oliven
1 dl olivenolie
2 kviste rosmarin
2 spsk flagesalt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1

  1. Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær, og bland posens indhold i.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter–indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i én stor oliesmurt bradepande/fad eller to små og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min.
  4. Kom olivenolie, oliven og rosmarin ovenpå.
  5. Sæt herefter til koldhævning på køl i formen i minimum 8 timer. Vil du springe koldhævningen over, kan du lade dit focaccia med rosmarin hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 2 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C.
  2. Tag fadet ud fra køl og drys med flagesalt og evt. ekstra olivenolie.
  3. Skru ovnen ned til 220°C varmluft og bag brødet i ca. 35-40 minutter til det er gyldent og sprødt.
  4. Lad dine focaccia med rosmarin og oliven køle af på en rist, så der ikke dannes kondens i bunden.

Et godt tip: Dette focaccia med rosmarin er bagt med en af Valsemøllens bageblandinger. Hvis du gerne vil eksperimentere med at bage flere lækre italienske madbrød, har vi samlet alle vores bedste opskrifter her.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.