Focaccia – nem opskrift

Focaccia er en nem opskrift italiensk klassiker. Brødet er lækkert saftigt, og nemt at bage. Denne opskrift har dog gjort det endnu nemmere, at få et lækkert focaccia. Maria Charlotte har nemlig brugt Valsemøllen Brødblanding Surdejsboller.

Det saftige focaccia er skønt tilbehør til alverdens retter. Du kan variere dit madbrødbrød i med mange forskellige slags pynt. Prøv f.eks. med soltørrede tomater, sprøde bacontern, frisk timian og hele hvidløgsfed. Så prøv at bage dit eget focaccia med så nem en opskrift. Det vil skabe glæde blandt venner og familie, og så er det næsten ligeså nemt som at købe brødet.

Se opskrift
focaccia nem opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia – nem opskrift: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 1 brød

1 ps Valsemøllen Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær
675 g (6 3/4 dl) vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
Lidt mel til at drysse bordet med

Topping
1 dl sorte oliven
1 dl olivenolie
2 kviste rosmarin
2 spsk flagesalt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1

  1. Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær, og bland posens indhold i.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter–indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i én stor oliesmurt bradepande/fad eller to små og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min.
  4. Kom olivenolie, oliven og rosmarin ovenpå.
  5. Sæt herefter til koldhævning på køl i formen i minimum 8 timer.

Tip: Vil du springe koldhævningen over, kan du lade den hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 2 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C.
  2. Tag fadet ud fra køl og drys med flagesalt og evt. ekstra olivenolie.
  3. Skru ovnen ned til 220°C varmluft og bag brødet i ca. 35-40 minutter til det er gyldent og sprødt.
  4. Lad brødene køle af på en rist, så der ikke dannes kondens i bunden.

Udviklet i samarbejde med Maria Charlotte,  madskribent, foodstylist og ejer af Minimer – bæredygtig velsmag