Focaccia med rosmarin – Bageblanding

Et saftigt foccacia med rosmarin og oliven er en italiensk klassiker. Brødet er lækkert saftigt, og nemt at bage. Denne opskrift har dog gjort det endnu nemmere at bage et lækkert focaccia. Maria Charlotte har nemlig brugt Valsemøllen Surdejsboller Bageblanding.

Det saftige focaccia med rosmarin og oliven er skønt tilbehør til alverdens retter. Du kan variere dit madbrødbrød i med mange forskellige slags pynt. Prøv f.eks. med soltørrede tomater, sprøde bacontern, frisk timian og hele hvidløgsfed. Så prøv at bage dit eget focaccia med så nem en opskrift. Det vil skabe glæde blandt venner og familie, og så er det næsten ligeså nemt som at købe brødet.

Se opskrift
focaccia med rosmarin

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia med rosmarin – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 brød

1 ps Valsemøllen Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær
675 g (6 3/4 dl) vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
Lidt mel til at drysse bordet med

Topping
1 dl sorte oliven
1 dl olivenolie
2 kviste rosmarin
2 spsk flagesalt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1

  1. Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær, og bland posens indhold i.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter–indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i én stor oliesmurt bradepande/fad eller to små og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min.
  4. Kom olivenolie, oliven og rosmarin ovenpå.
  5. Sæt herefter til koldhævning på køl i formen i minimum 8 timer. Vil du springe koldhævningen over, kan du lade dit focaccia med rosmarin hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 2 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C.
  2. Tag fadet ud fra køl og drys med flagesalt og evt. ekstra olivenolie.
  3. Skru ovnen ned til 220°C varmluft og bag brødet i ca. 35-40 minutter til det er gyldent og sprødt.
  4. Lad dine focaccia med rosmarin og oliven køle af på en rist, så der ikke dannes kondens i bunden.

Et godt tip: Dette focaccia med rosmarin er bagt med en af Valsemøllens bageblandinger. Hvis du gerne vil eksperimentere med at bage flere lækre italienske madbrød, har vi samlet alle vores bedste opskrifter her.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.