Focaccia med rosmarin – Bageblanding

Et saftigt foccacia med rosmarin og oliven er en italiensk klassiker. Brødet er lækkert saftigt, og nemt at bage. Denne opskrift har dog gjort det endnu nemmere at bage et lækkert focaccia. Maria Charlotte har nemlig brugt Valsemøllen Surdejsboller Bageblanding.

Det saftige focaccia med rosmarin og oliven er skønt tilbehør til alverdens retter. Du kan variere dit madbrødbrød i med mange forskellige slags pynt. Prøv f.eks. med soltørrede tomater, sprøde bacontern, frisk timian og hele hvidløgsfed. Så prøv at bage dit eget focaccia med så nem en opskrift. Det vil skabe glæde blandt venner og familie, og så er det næsten ligeså nemt som at købe brødet.

Se opskrift
focaccia med rosmarin

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia med rosmarin – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

til 1 brød

1 ps Valsemøllen Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær
675 g (6 3/4 dl) vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
Lidt mel til at drysse bordet med

Topping
1 dl sorte oliven
1 dl olivenolie
2 kviste rosmarin
2 spsk flagesalt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1

  1. Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær, og bland posens indhold i.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter–indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i én stor oliesmurt bradepande/fad eller to små og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min.
  4. Kom olivenolie, oliven og rosmarin ovenpå.
  5. Sæt herefter til koldhævning på køl i formen i minimum 8 timer. Vil du springe koldhævningen over, kan du lade dit focaccia med rosmarin hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 2 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C.
  2. Tag fadet ud fra køl og drys med flagesalt og evt. ekstra olivenolie.
  3. Skru ovnen ned til 220°C varmluft og bag brødet i ca. 35-40 minutter til det er gyldent og sprødt.
  4. Lad dine focaccia med rosmarin og oliven køle af på en rist, så der ikke dannes kondens i bunden.

Et godt tip: Dette focaccia med rosmarin er bagt med en af Valsemøllens bageblandinger. Hvis du gerne vil eksperimentere med at bage flere lækre italienske madbrød, har vi samlet alle vores bedste opskrifter her.