Madbrød med tomat og ost

Prøv denne opskrift på madbrød med tomat og ost udviklet af Cathrine Brandt. Med et madbrød kan du variere dit valg af topping, hvad end det er til aftensmad eller frokost. I denne opskrift har Cathrine Brandt bagt et saftigt, sprødt og luftigt madbrød med tomat og ost. Du kan også smøre det med creme fraiche. Eller olivenolie og salt. Det er helt op til dig. Vil du hellere bage mere af fyldet med – så gør endelig det. Mulighederne med et hjemmebagt madbrød med fyld er virkelig, virkelig mange.

Lad dig inspirere, og server dit hjemmebagte madbrød med lige netop dit yndlingsfyld.

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

6-8 personer

Surdej

50 g vand
50 g moden surdej
50 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel

Dej

250 g vand
340 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
100 g surdej (kan erstattes af 20 g vand og 5 g gær)
8 g salt
Tomatsovs – gerne hjemmelavet af en dåse hakkede tomater, salt, peber, lidt rørsukker og olivenolie blendet sammen
Parmesan
Dit yndlingsfyld

Sådan gør du

 

Dag 1

 1. Fodr din surdej, og lad den stå lunt til den er bageklar.
 2. Kom vand og mel i en skål, og rør det sammen til det er homogent. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i ca. 60 minutter (autolyse).
 3. Tilsæt surdej, og ælt det ind i dejen.
 4. Tilsæt salt, og ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter. Ælt meget gerne dejen på en røremaskine.
 5. Kom dejen i en bøtte smurt med en smule olivenolie. Lad den stå tildækket ved stuetemperatur i 3-4 timer til dejen er hævet med ca. 40 %. Kom dejen på køl til dagen efter.

Dag 2

 1. Varm bagestål eller bradepande op i ovnen ved 250 grader varmluft – hvis du har en Challenger Bread Pan vil det også fungere helt optimalt.
 2. Vend dejen ud i din brødpande eller på et stykke bagepapir.
 3. Fordel dejen med fugtige fingre til den er ca. 0,5-1 cm høj.
 4. Smør madbrødet med tomatsovs – gerne hjemmelavet. Se hvordan under ingredienser.
 5. Bag madbrødet i ca. 10 minutter til let gyldent. Tag brødet ud, og drys med fintrevet parmesan.
 6. Bag madbrødet yderligere i ca. 10 minutter til godt gyldent.
 7. Nyd madbrødet lunt eller lad det afkøle på en rist. Skær madbrødet i ønskede stykker, og server med dit yndlingsfyld.

Tip: Gør ligesom Cathrine Brandt og top dit madbrød med ruccola, cherrytomater skåret i både og vendt med olivenolie, salt, balsamico og hvidvinseddike, skinke, artiskokhjerter, oliven, creme fraiche og balsamico glace. Du kan også lave en vegetarisk udgave med lækre grøntsager eller kartofler skåret i tynde skiver og bagt med de sidste 10 minutter.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.