Madbrød med tomat og ost

Prøv denne opskrift på madbrød med tomat og ost udviklet af Cathrine Brandt. Med et madbrød kan du variere dit valg af topping, hvad end det er til aftensmad eller frokost. I denne opskrift har Cathrine Brandt bagt et saftigt, sprødt og luftigt madbrød med tomat og ost. Du kan også smøre det med creme fraiche. Eller olivenolie og salt. Det er helt op til dig. Vil du hellere bage mere af fyldet med – så gør endelig det. Mulighederne med et hjemmebagt madbrød med fyld er virkelig, virkelig mange.

Lad dig inspirere, og server dit hjemmebagte madbrød med lige netop dit yndlingsfyld.

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

6-8 personer

Surdej

50 g vand
50 g moden surdej
50 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel

Dej

250 g vand
340 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
100 g surdej (kan erstattes af 20 g vand og 5 g gær)
8 g salt
Tomatsovs – gerne hjemmelavet af en dåse hakkede tomater, salt, peber, lidt rørsukker og olivenolie blendet sammen
Parmesan
Dit yndlingsfyld

Sådan gør du

 

Dag 1

 1. Fodr din surdej, og lad den stå lunt til den er bageklar.
 2. Kom vand og mel i en skål, og rør det sammen til det er homogent. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i ca. 60 minutter (autolyse).
 3. Tilsæt surdej, og ælt det ind i dejen.
 4. Tilsæt salt, og ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter. Ælt meget gerne dejen på en røremaskine.
 5. Kom dejen i en bøtte smurt med en smule olivenolie. Lad den stå tildækket ved stuetemperatur i 3-4 timer til dejen er hævet med ca. 40 %. Kom dejen på køl til dagen efter.

Dag 2

 1. Varm bagestål eller bradepande op i ovnen ved 250 grader varmluft – hvis du har en Challenger Bread Pan vil det også fungere helt optimalt.
 2. Vend dejen ud i din brødpande eller på et stykke bagepapir.
 3. Fordel dejen med fugtige fingre til den er ca. 0,5-1 cm høj.
 4. Smør madbrødet med tomatsovs – gerne hjemmelavet. Se hvordan under ingredienser.
 5. Bag madbrødet i ca. 10 minutter til let gyldent. Tag brødet ud, og drys med fintrevet parmesan.
 6. Bag madbrødet yderligere i ca. 10 minutter til godt gyldent.
 7. Nyd madbrødet lunt eller lad det afkøle på en rist. Skær madbrødet i ønskede stykker, og server med dit yndlingsfyld.

Tip: Gør ligesom Cathrine Brandt og top dit madbrød med ruccola, cherrytomater skåret i både og vendt med olivenolie, salt, balsamico og hvidvinseddike, skinke, artiskokhjerter, oliven, creme fraiche og balsamico glace. Du kan også lave en vegetarisk udgave med lækre grøntsager eller kartofler skåret i tynde skiver og bagt med de sidste 10 minutter.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.