Naanbrød

Har du prøvet at bage dine egne naanbrød? Hvis ikke, er det næsten på tide at gøre det. Cathrine Brandt har udviklet en nem opskrift på de saftige, indiske madbrød.

Et hjemmebagt madbrød er altid lækkert som tilbehør. Disse naanbrød er saftige og luftige, og passer perfekt til enhver anledning. Aldrig har madbrød været lettere at bage. De kræver blot et par minutter på panden, og så er de klar! Det er nemt at tilpasse smagen til det måltid som du laver. Skal du grille, er persille lækkert, mens de krydrede indiske gryderetter passer skønt med frisk koriander. Naanbrødene er bagt med yoghurt, der giver et saftig brød, og bliver penslet med smør, der giver en skøn fedme.

Se opskrift
naanbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Naanbrød: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

10 stk.

125 g lunken vand
20 g gær
1 spsk. sukker
125 g yoghurt
375 g Økologisk hvedemel
8 g salt
3 spsk. smeltet smør til at pensle brødene med
Økologiske sesamfrø (kan udelades)
Frisk mynte, koriander eller bredbladet persille til at drysse over (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Kom yoghurt, hvedemel og salt ved og ælt dejen til den er glat og samlet. Dejen kan æltes på enten røremaskine eller i hånden.
  3. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur indtil, den er hævet til dobbelt størrelse.
  4. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 10 stykker. Det er ikke så afgørende, om dejen deles i lige store stykker. Drys med sesamfrø og rul dejen ud til et fladt naanbrød.
  5. Steg dine naan på en tør og meget varm pande. Lad det stege 1-2 minutter på den ene side indtil det bobler op. Vend og steg gyldent på den anden side. Fortsæt til alle brød er stegt. Imens smeltes smør i en gryde. Pensl hvert naan med smeltet smør, drys med hakkede krydderurter og server.

Et godt tip: Naan betyder ’blødt brød’. Gær og yoghurt sikrer et fyldigt, blødt og let naanbrød, der ikke har en sprød skorpe. Yoghurt giver en mild og let syrlighed til det pandestegte brød, der er meget karakteristisk for naan.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.