Madbrød med rodfrugter

Der er ikke noget bedre en nybagt brød til en suppe. Her tilsat med rodfrugter og fetaost. Mums!

Se opskrift
Madbrod med rodfrugter

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 madbrød

25 g gær
3,5 dl vand
500 g Valsemøllen ØKO Tipo 00
1 ½ tsk. salt (gourmet salt)
2-3 spsk. olie til pensling
70 g gulerødder
70 g rødbede
70 g fetaost

  1. Opløs gæren i lunkent vand og derefter tilsæt mel og salt.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket i en olieret skål i 60 minutter.
  4. Hæld dejen ud i en slip-let ovnfast form (ca. 26×20 cm) og træk dejen ud til formens kanter eller fordel dejen på en bageplade
    med bagepapir.
  5. Skræl og skær rodfrugterne i små stave eller tern.
  6. Pres huller i dejen med fingrene, pensl med olie, og fordel skåret rodfrugter  og afslut med krydderiblanding på toppen efter smag og behag. Jo mere krydderiblanding, des mere havsalt smag.
  7. Lad derefter dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 260°C og sænk så temperaturen til 240°C (varmluft 220°C). Bag madbrødet i midten af ovnen i 20-25 minutter.
  9. Drys feta hen over brødet og server madbrødet til en lækker suppe.