Madbrød med rodfrugter

Der er ikke noget bedre en nybagt brød til en suppe. Her tilsat med rodfrugter og fetaost. Mums!

Se opskrift
Madbrod med rodfrugter

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 madbrød

25 g gær
3,5 dl vand
500 g Valsemøllen ØKO Tipo 00
1 ½ tsk. salt (gourmet salt)
2-3 spsk. olie til pensling
70 g gulerødder
70 g rødbede
70 g fetaost

 1. Opløs gæren i lunkent vand og derefter tilsæt mel og salt.
 2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
 3. Lad dejen hæve tildækket i en olieret skål i 60 minutter.
 4. Hæld dejen ud i en slip-let ovnfast form (ca. 26×20 cm) og træk dejen ud til formens kanter eller fordel dejen på en bageplade
  med bagepapir.
 5. Skræl og skær rodfrugterne i små stave eller tern.
 6. Pres huller i dejen med fingrene, pensl med olie, og fordel skåret rodfrugter  og afslut med krydderiblanding på toppen efter smag og behag. Jo mere krydderiblanding, des mere havsalt smag.
 7. Lad derefter dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
 8. Forvarm ovnen til 260°C og sænk så temperaturen til 240°C (varmluft 220°C). Bag madbrødet i midten af ovnen i 20-25 minutter.
 9. Drys feta hen over brødet og server madbrødet til en lækker suppe.
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.