Økologisk solsikkerugbrød – Valsemøllen brødblanding

Brødblandinger gør det let for dig at have nybagt rugbrød til madpakkerne eller som en let aftensmad, uden du skal gå på krompromis med hverken kvalitet eller smag.

Valsemøllen Økologisk Solsikkerugbrød er et saftigt og lækkert fuldkornsrugbrød med hele solsikkekerner og mild smag af surdej. Lige til at bage, når du elsker smagen og duften af hjemmebagt brød.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 rugbrød

1 ps. Valsemøllen Økologisk Solsikkerugbrød
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g),svarer til 25 g frisk gær
7 dl vand , lidt varmere end lunkent (35°C)

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved lav hastighed eller med en håndmixer på mellemste trin.
  3. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat med en dejskraber, og lad den hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Forvarm ovnen til 200°C (varmluft 175°C) og bag rugbrødet på nederste rille i ca. 60 minutter.
  5. Tag det færdigbagte brød ud af formen og stil det til afkøling. Vendt med at skære rugbrødet i skiver, til det er helt afkølet.