Koldhævede pitabrød

Lad dejen koldhæve natten over, og lav helt friskbagte pitabrød, når familien sætter sig til bords til aftensmaden. De koldhævede pitabrød bliver luftige og hule, så der er masser af plads til alt det gode fyld.

Måske har du ikke bagt dine egne pitabrød før, men vi kan love dig for, at det er processen værd! Det giver en skøn følelse, når man ser de små brød poppe op. De smager skønt, og så kan man fylde dem med alverdens ting. Og har du nogle koldhævede pitabrød til overs, kan du lave dem til små pizzaer, der er perfekte i madpakken.

Se opskrift
pitabrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede pitabrød: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Kom mel og salt i dejen og ælt den til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Dejen er nemmest og hurtigst at ælte på en røremaskine, men det kan lade sig gøre i hånden, da det er en ret fast dej.
  3. Kom i bøtte eller skål smurt med olie og kom låg eller film på.
  4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 60 minutter, og sæt derefter dejen på køl til dagen efter.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen med et bagestål eller bagesten i på højeste temperatur.
  2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i portioner af 100 g.
  3. Form hver dejklump til en bolle. Lad dem hvile utildækket i 20-30 minutter på køkkenbordet.
  4. Skru ovnen ned til 250 grader varmluft.
  5. Rul hver dejklump ud til et fladt pitabrød og kom straks pitabrødet i ovnen.
  6. Du kan bage 3-4 pitabrød i ovnen samtidig, men læg dem ind efterhånden, som de er klar.
  7. Læg dem forsigtigt på det brandvarme bagestål, og lad pitabrødet bage i få minutter ind til at det popper op.

Du skal bage pitabrødene med det samme, når du har rullet dem ud, da de ellers når at klistre sammen inden i, og derfor har svært ved at poppe. Nyd med det samme.

Få mere viden og se bagetippet på bageskolen: Sådan laver du hjemmebagte pitabrød