Koldhævede pitabrød

Lad dejen koldhæve natten over, og lav helt friskbagte pitabrød, når familien sætter sig til bords til aftensmaden. De koldhævede pitabrød bliver luftige og hule, så der er masser af plads til alt det gode fyld.

Måske har du ikke bagt dine egne pitabrød før, men vi kan love dig for, at det er processen værd! Det giver en skøn følelse, når man ser de små brød poppe op. De smager skønt, og så kan man fylde dem med alverdens ting. Og har du nogle koldhævede pitabrød til overs, kan du lave dem til små pizzaer, der er perfekte i madpakken.

Se opskrift
pitabrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede pitabrød: 4 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Kom mel og salt i dejen og ælt den til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Dejen er nemmest og hurtigst at ælte på en røremaskine, men det kan godt lade sig gøre i hånden, da det er en ret fast dej.
  3. Kom dejen i en bøtte eller skål smurt med olie og kom et låg eller film på.
  4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 60 minutter, og sæt derefter dejen på køl til dagen efter.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen med et bagestål eller bagesten i på højeste temperatur.
  2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i portioner af 100 g.
  3. Form hver dejklump til en bolle. Lad dem hvile utildækket i 20-30 minutter på køkkenbordet.
  4. Skru ovnen ned til 250 grader varmluft.
  5. Rul hver dejklump ud til et fladt pitabrød og kom straks pitabrødet i ovnen.
  6. Du kan bage 3-4 pitabrød i ovnen samtidig, men læg dem ind efterhånden, som de er klar.
  7. Læg dem forsigtigt på det brandvarme bagestål, og lad pitabrødet bage i få minutter ind til at det popper op.

Du skal bage pitabrødene med det samme, når du har rullet dem ud, da de ellers når at klistre sammen inden i, og derfor har svært ved at poppe. Nyd med det samme.

Få mere viden og se bagetippet på Bageskolen. Så kan du lære, hvordan du laver hjemmebagte pitabrød.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.