Hjemmelavede pitabrød – koldhævede

Lad dejen koldhæve natten over, og lav helt friskbagte pitabrød, når familien sætter sig til bords til aftensmaden. Pitabrødene bliver luftige og hule, så der er masser af plads til alt det gode fyld.

Se opskrift
pitabrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hjemmelavede pitabrød – koldhævede: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 12 stk.

Fremgangsmåde

  1. Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Kom mel og salt i dejen og ælt den til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Dejen er nemmest og hurtigst at ælte på en røremaskine, men det kan lade sig gøre i hånden, da det er en ret fast dej.
  3. Kom i bøtte eller skål smurt med olie og kom låg eller film på.
  4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 60 minutter, og sæt derefter dejen på køl til dagen efter.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen med et bagestål eller bagesten i på højeste temperatur.
  2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i portioner af 100 g.
  3. Form hver dejklump til en bolle. Lad dem hvile utildækket i 20-30 minutter på køkkenbordet.
  4. Skru ovnen ned til 250 grader varmluft.
  5. Rul hver dejklump ud til et fladt pitabrød og kom straks pitabrødet i ovnen.
  6. Du kan bage 3-4 pitabrød i ovnen samtidig, men læg dem ind efterhånden, som de er klar.
  7. Læg dem forsigtigt på det brandvarme bagestål, og lad pitabrødet bage i få minutter ind til at det popper op.

Du skal bage pitabrødene med det samme, når du har rullet dem ud, da de ellers når at klistre sammen inden i, og derfor har svært ved at poppe. Nyd med det samme.

Få mere viden og se bagetippet på bageskolen: Sådan laver du hjemmebagte pitabrød

Udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt – bagenørd og professionsbachelor i ernæring og sundhed.