Koldskål med hjemmebagte kammerjunkere

Hjemmelavet koldskål og hjemmebagte kammerjunkere med en skøn smag af vanilje - denne opskrift er nem og smager skønt.

Fantastiske nem og lækker dessert eller aftensmad på en varm sommerdag.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Koldskål :

3 dl neutral plantebaseret yoghurt
5 dl havremælk
1 vaniljestang
1/4 dl citronsaft
3-4 spsk rørsukker

Kammerjunker :

150g blødt plantesmør fra Naturli
200g Valsemøllen Hvedemel
100g rørsukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
1-2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft

Til servering :

Blåbær
Lavendel
Limeskal

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Koldskål :

  1. Halver vaniljestangen og kom den i en gryde sammen med mælken.
  2. Lad det koge stille op under omrøring.
  3. Tilføj sukker og lad det opløse i dem varme mælk.
  4. Sluk for varmen og hæld mælken over i en kold beholder.
  5. Stil den i køleskabet.
  6. Når mælkeblanding er kold, skal den hældes op i en stor skål.
  7. Tilføj citronsaft og yoghurt og pisk med et piskeris, indtil mælken er integreret i yoghurten.
  8. Fordel koldskålen i skåle og kom kammerjunker ovenpå. Tilføj blåbær, limesal og lavendel.

Kammerjunkere:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål til en ens formet dej.
  3. Rul dejen ud mellem to stukker bagepapir, indtil dejen er ½ cm.
  4. Brug en udstikker, et glas eller en flaskeåbning til at stikke små cirkler i den flade dej.
  5. Fjern den overskydende dej og læg de runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Sæt dem i ovnen og bag dem i 10-12 minutter.
  7. Tag dem ud, når de er lysebrune og læg dem på en bagerist til afkøling.
  8. Opbevar dem i en lukket beholder. De kan holde sig et par uger.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.