Koldskål med hjemmebagte kammerjunkere


Hjemmelavet koldskål og hjemmebagte kammerjunkere med en skøn smag af vanilje og helt uden laktose. De er slet ikke så svært, selv at lave den klassiske sommerret.

Denne opskrift på koldskål med hjemmelavede kammerjunkere er nem og smager skønt. Fantastisk, nem og lækker dessert eller aftensmad på en varm sommerdag.

Se opskrift
koldskål

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 4 personer

Koldskål 
3 dl neutral plantebaseret yoghurt
5 dl havremælk
1 vaniljestang
1/4 dl citronsaft
3-4 spsk rørsukker

Kammerjunker
150g blødt plantesmør fra Naturli
200g Valsemøllen Hvedemel
100g rørsukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
1-2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft

Til servering
Blåbær
Lavendel
Limeskal

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Koldskål

  1. Halver vaniljestangen og kom den i en gryde sammen med mælken.
  2. Lad det koge stille op under omrøring.
  3. Tilføj sukker og lad det opløse i dem varme mælk.
  4. Sluk for varmen og hæld mælken over i en kold beholder.
  5. Stil den i køleskabet.
  6. Når mælkeblanding er kold, skal den hældes op i en stor skål.
  7. Tilføj citronsaft og yoghurt og pisk med et piskeris, indtil mælken er integreret i yoghurten.
  8. Fordel koldskålen i skåle og kom kammerjunker ovenpå. Tilføj blåbær, limesal og lavendel.

Kammerjunkere

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål til en ens formet dej.
  3. Rul dejen ud mellem to stukker bagepapir, indtil dejen er ½ cm.
  4. Brug en udstikker, et glas eller en flaskeåbning til at stikke små cirkler i den flade dej.
  5. Fjern den overskydende dej og læg de runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Sæt dem i ovnen og bag dem i 10-12 minutter.
  7. Tag dem ud, når de er lysebrune og læg dem på en bagerist til afkøling.
  8. Opbevar dem i en lukket beholder. De kan holde sig et par uger.

koldskål

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.