Fremgangsmåde
Koldskål
- Halver vaniljestangen, og kom den i en gryde sammen med havremælken.
- Lad det koge stille op under omrøring.
- Tilføj sukker, og lad det opløse i den varme havremælk.
- Sluk for varmen, og hæld havremælken over i en kold beholder.
- Stil den i køleskabet.
- Når mælkeblanding er kold, skal den hældes op i en stor skål.
- Tilføj citronsaft og plantebaseret yoghurt, og pisk med et piskeris, indtil mælken er integreret i yoghurten.
- Fordel koldskålen i skåle, og kom kammerjunker ovenpå. Tilføj blåbær, limesal og lavendel.
Kammerjunkere
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Bland alle ingredienserne i en skål til en ens formet dej.
- Rul dejen ud mellem to stukker bagepapir, indtil dejen er ½ cm.
- Brug en udstikker, et glas eller en flaskeåbning til at stikke små cirkler i den flade dej.
- Fjern den overskydende dej, og læg de runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt dem i ovnen, og bag dem i 10-12 minutter.
- Tag dem ud, når de er lysebrune, og læg dem på en bagerist til afkøling.
- Opbevar dem i en lukket beholder. De kan holde sig et par uger.