Vegansk koldskål med hjemmebagte kammerjunkere

Bag vegansk koldskål med veganske hjemmebagte kammerjunkere, der smager skønt af vanilje og sommer. Det er slet ikke så svært selv at lave den klassiske sommerret, og med brug af plantebaseret ingredienser kan du nemt lave en vegansk udgave af koldskål og kammerjunker – Fantastisk, nem og lækker dessert eller aftensmad på en varm sommerdag.

Se opskrift
koldskål

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Vegansk koldskål med hjemmebagte kammerjunkere: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

4 personer

Koldskål 
3 dl neutral plantebaseret yoghurt
5 dl havremælk
1 vaniljestang
1/4 dl citronsaft
3-4 spsk rørsukker

Kammerjunker
150g blødt plantesmør fra Naturli
200g Valsemøllen Hvedemel
100g rørsukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
1-2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft

Til servering
Blåbær
Lavendel
Limeskal

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Koldskål

  1. Halver vaniljestangen, og kom den i en gryde sammen med havremælken.
  2. Lad det koge stille op under omrøring.
  3. Tilføj sukker, og lad det opløse i den varme havremælk.
  4. Sluk for varmen, og hæld havremælken over i en kold beholder.
  5. Stil den i køleskabet.
  6. Når mælkeblanding er kold, skal den hældes op i en stor skål.
  7. Tilføj citronsaft og plantebaseret yoghurt, og pisk med et piskeris, indtil mælken er integreret i yoghurten.
  8. Fordel koldskålen i skåle, og kom kammerjunker ovenpå. Tilføj blåbær, limesal og lavendel.

Kammerjunkere

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål til en ens formet dej.
  3. Rul dejen ud mellem to stukker bagepapir, indtil dejen er ½ cm.
  4. Brug en udstikker, et glas eller en flaskeåbning til at stikke små cirkler i den flade dej.
  5. Fjern den overskydende dej, og læg de runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Sæt dem i ovnen, og bag dem i 10-12 minutter.
  7. Tag dem ud, når de er lysebrune, og læg dem på en bagerist til afkøling.
  8. Opbevar dem i en lukket beholder. De kan holde sig et par uger.

koldskål

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.