Koldskål med hjemmebagte kammerjunkere

Hjemmelavet koldskål og hjemmebagte kammerjunkere med en skøn smag af vanilje og helt uden laktose. De er slet ikke så svært, selv at lave den klassiske sommerret.

Denne opskrift på koldskål med hjemmelavede kammerjunkere er nem og smager skønt. Fantastisk, nem og lækker dessert eller aftensmad på en varm sommerdag.

Se opskrift
koldskål

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Koldskål 
3 dl neutral plantebaseret yoghurt
5 dl havremælk
1 vaniljestang
1/4 dl citronsaft
3-4 spsk rørsukker

Kammerjunker
150g blødt plantesmør fra Naturli
200g Valsemøllen Hvedemel
100g rørsukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
1-2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft

Til servering
Blåbær
Lavendel
Limeskal

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Koldskål

  1. Halver vaniljestangen og kom den i en gryde sammen med mælken.
  2. Lad det koge stille op under omrøring.
  3. Tilføj sukker og lad det opløse i dem varme mælk.
  4. Sluk for varmen og hæld mælken over i en kold beholder.
  5. Stil den i køleskabet.
  6. Når mælkeblanding er kold, skal den hældes op i en stor skål.
  7. Tilføj citronsaft og yoghurt og pisk med et piskeris, indtil mælken er integreret i yoghurten.
  8. Fordel koldskålen i skåle og kom kammerjunker ovenpå. Tilføj blåbær, limesal og lavendel.

Kammerjunkere

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål til en ens formet dej.
  3. Rul dejen ud mellem to stukker bagepapir, indtil dejen er ½ cm.
  4. Brug en udstikker, et glas eller en flaskeåbning til at stikke små cirkler i den flade dej.
  5. Fjern den overskydende dej og læg de runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Sæt dem i ovnen og bag dem i 10-12 minutter.
  7. Tag dem ud, når de er lysebrune og læg dem på en bagerist til afkøling.
  8. Opbevar dem i en lukket beholder. De kan holde sig et par uger.

koldskål

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.