Vegansk koldskål med hjemmebagte kammerjunkere

Bag vegansk koldskål med veganske hjemmebagte kammerjunkere, der smager skønt af vanilje og sommer. Det er slet ikke så svært selv at lave den klassiske sommerret, og med brug af plantebaseret ingredienser kan du nemt lave en vegansk udgave af koldskål og kammerjunker – Fantastisk, nem og lækker dessert eller aftensmad på en varm sommerdag.

Se opskrift
koldskål

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Vegansk koldskål med hjemmebagte kammerjunkere: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Koldskål 
3 dl neutral plantebaseret yoghurt
5 dl havremælk
1 vaniljestang
1/4 dl citronsaft
3-4 spsk rørsukker

Kammerjunker
150g blødt plantesmør fra Naturli
200g Valsemøllen Hvedemel
100g rørsukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
1-2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft

Til servering
Blåbær
Lavendel
Limeskal

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Koldskål

  1. Halver vaniljestangen, og kom den i en gryde sammen med havremælken.
  2. Lad det koge stille op under omrøring.
  3. Tilføj sukker, og lad det opløse i den varme havremælk.
  4. Sluk for varmen, og hæld havremælken over i en kold beholder.
  5. Stil den i køleskabet.
  6. Når mælkeblanding er kold, skal den hældes op i en stor skål.
  7. Tilføj citronsaft og plantebaseret yoghurt, og pisk med et piskeris, indtil mælken er integreret i yoghurten.
  8. Fordel koldskålen i skåle, og kom kammerjunker ovenpå. Tilføj blåbær, limesal og lavendel.

Kammerjunkere

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål til en ens formet dej.
  3. Rul dejen ud mellem to stukker bagepapir, indtil dejen er ½ cm.
  4. Brug en udstikker, et glas eller en flaskeåbning til at stikke små cirkler i den flade dej.
  5. Fjern den overskydende dej, og læg de runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Sæt dem i ovnen, og bag dem i 10-12 minutter.
  7. Tag dem ud, når de er lysebrune, og læg dem på en bagerist til afkøling.
  8. Opbevar dem i en lukket beholder. De kan holde sig et par uger.

koldskål

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.