Koldskål med hjemmebagte kammerjunkere

Hjemmelavet koldskål og hjemmebagte kammerjunkere med en skøn smag af vanilje - denne opskrift er nem og smager skønt.

Fantastiske nem og lækker dessert eller aftensmad på en varm sommerdag.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Koldskål :

3 dl neutral plantebaseret yoghurt
5 dl havremælk
1 vaniljestang
1/4 dl citronsaft
3-4 spsk rørsukker

Kammerjunker :

150g blødt plantesmør fra Naturli
200g Valsemøllen Hvedemel
100g rørsukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
1-2 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft

Til servering :

Blåbær
Lavendel
Limeskal

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Koldskål :

  1. Halver vaniljestangen og kom den i en gryde sammen med mælken.
  2. Lad det koge stille op under omrøring.
  3. Tilføj sukker og lad det opløse i dem varme mælk.
  4. Sluk for varmen og hæld mælken over i en kold beholder.
  5. Stil den i køleskabet.
  6. Når mælkeblanding er kold, skal den hældes op i en stor skål.
  7. Tilføj citronsaft og yoghurt og pisk med et piskeris, indtil mælken er integreret i yoghurten.
  8. Fordel koldskålen i skåle og kom kammerjunker ovenpå. Tilføj blåbær, limesal og lavendel.

Kammerjunkere:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål til en ens formet dej.
  3. Rul dejen ud mellem to stukker bagepapir, indtil dejen er ½ cm.
  4. Brug en udstikker, et glas eller en flaskeåbning til at stikke små cirkler i den flade dej.
  5. Fjern den overskydende dej og læg de runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Sæt dem i ovnen og bag dem i 10-12 minutter.
  7. Tag dem ud, når de er lysebrune og læg dem på en bagerist til afkøling.
  8. Opbevar dem i en lukket beholder. De kan holde sig et par uger.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.