Buddhabowl med falafler, quinoa & granatæble

Salatbowler kommer i mange forskellige variationer. Denne bowle med falafel, quinoa og granatæble er ikke bare farverig og smuk at se på, den smager også skønt og mætter godt.

En buddhabowl med falafler, quinoa og granatæble er en skøn måde at servere salat på. Du kan nemlig vælge lige præcis de grønsager, som du godt kan lidt. Her er en variation med quinoa, rødkål, gulerødder og en masse andre lækre sager toppet med sprøde falafler.

Se opskrift
buddhabowl med falafler

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Buddhabowl med falafler, quinoa & granatæble: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Falafler
1 dåse kikærter
1 håndfuld spinat eller bredbladet persille
1 stk løg
2 stk æg
2 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
2 tsk. salt
4 spsk. mel
½ stk citron, saften
olie til stegning

Salat
2 dl Valsemøllen Økologiske Quinoa
¼ rødkål
2 gulerødder
16 cherrytomater
100 g feldsalat
kerner fra 1 granatæble
4 spsk. Valsemøllen Økologiske Græskarkerner

Dressing
3 spsk. lys tahin
1 tsk. stødt spidskommen
saft fra 1 citron
1 fed hvidløg, revet
salt
3-4 spsk. vand

Sådan gør du:

Falafler

  1. Hæld vandet fra kikærterne. Kom dem i en blender, sammen med de resterende ingredienser og blend til en ensartet masse.
  2. Varm en pande op til middel-høj varme og form falaflerne med en ske i hånden. Steg dem på panden i godt med olie. De skal være sprøde udenpå

Salat

  1. Kog quinoa efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af, inden salaten samles.
  2. Snit rødkålen fint – enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  3. Lav lange strimler af gulerødderne med en kartoffelskræller – kom strimlerne i koldt vand indtil salaten skal samles, så holder de sig sprøde.
  4. Halvér tomaterne og skyl feldsalaten grundigt.

Dressing

  1. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til – hvis dressingen er for tyk, så tilsæt mere vand indtil den har den ønskede konsistens.

Fordel alle ingredienserne i 4 skåle og top med dressing og græskarkerner.

Et godt tip: Hvis det skal gå endnu hurtigere, kan du også sagtens købe falafler. Og skal din buddhabowl med falafler være lidt mere cremet, kan du tilføje en cremet hummus.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.