Buddhabowl med falafler, quinoa & granatæble

Salatbowler kommer i mange forskellige variationer. Denne bowle med falafel, quinoa og granatæble er ikke bare farverig og smuk at se på, den smager også skønt og mætter godt.

En buddhabowl med falafler, quinoa og granatæble er en skøn måde at servere salat på. Du kan nemlig vælge lige præcis de grønsager, som du godt kan lidt. Her er en variation med quinoa, rødkål, gulerødder og en masse andre lækre sager toppet med sprøde falafler.

Se opskrift
buddhabowl med falafler

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Falafler
1 dåse kikærter
1 håndfuld spinat eller bredbladet persille
1 stk løg
2 stk æg
2 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
2 tsk. salt
4 spsk. mel
½ stk citron, saften
olie til stegning

Salat
2 dl Valsemøllen Økologiske Quinoa
¼ rødkål
2 gulerødder
16 cherrytomater
100 g feldsalat
kerner fra 1 granatæble
4 spsk. Valsemøllen Økologiske Græskarkerner

Dressing
3 spsk. lys tahin
1 tsk. stødt spidskommen
saft fra 1 citron
1 fed hvidløg, revet
salt
3-4 spsk. vand

Sådan gør du:

Falafler

  1. Hæld vandet fra kikærterne. Kom dem i en blender, sammen med de resterende ingredienser og blend til en ensartet masse.
  2. Varm en pande op til middel-høj varme og form falaflerne med en ske i hånden. Steg dem på panden i godt med olie. De skal være sprøde udenpå

Salat

  1. Kog quinoa efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af, inden salaten samles.
  2. Snit rødkålen fint – enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  3. Lav lange strimler af gulerødderne med en kartoffelskræller – kom strimlerne i koldt vand indtil salaten skal samles, så holder de sig sprøde.
  4. Halvér tomaterne og skyl feldsalaten grundigt.

Dressing

  1. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til – hvis dressingen er for tyk, så tilsæt mere vand indtil den har den ønskede konsistens.

Fordel alle ingredienserne i 4 skåle og top med dressing og græskarkerner.

Et godt tip: Hvis det skal gå endnu hurtigere, kan du også sagtens købe falafler. Og skal din buddhabowl med falafler være lidt mere cremet, kan du tilføje Valsemøllen Økologisk Hummus, der bare skal blandes med olie og vand.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.