Sådan gør du:
Falafler
- Hæld vandet fra kikærterne. Kom dem i en blender, sammen med de resterende ingredienser og blend til en ensartet masse.
- Varm en pande op til middel-høj varme og form falaflerne med en ske i hånden. Steg dem på panden i godt med olie. De skal være sprøde udenpå
Salat
- Kog quinoa efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af, inden salaten samles.
- Snit rødkålen fint – enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
- Lav lange strimler af gulerødderne med en kartoffelskræller – kom strimlerne i koldt vand indtil salaten skal samles, så holder de sig sprøde.
- Halvér tomaterne og skyl feldsalaten grundigt.
Dressing
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til – hvis dressingen er for tyk, så tilsæt mere vand indtil den har den ønskede konsistens.
Fordel alle ingredienserne i 4 skåle og top med dressing og græskarkerner.
Et godt tip: Hvis det skal gå endnu hurtigere, kan du også sagtens købe falafler. Og skal din buddhabowl med falafler være lidt mere cremet, kan du tilføje Valsemøllen Økologisk Hummus, der bare skal blandes med olie og vand.
Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.