Jordbærsalat med asparges og rugkerner

En jordbærsalat med asparges og rugkerner. Det er en skøn sommersalat bestående af rugkerner, asparges og feta vendt i en frisk dressing, som er godt tilbehør til sommermaden. Det er en nem salat, hvor du kan få brugt sæsonens råvarer som asparges og de nye danske jordbær i salaten. Du kan finde asparges og danske jordbær i hele juni måned, hvor de er friske fra høst. Måske du er heldig og kan plukke råvarerne ude fra din egen have.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte. Find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her. Du kan også finde en masse inspiration på Maria Charlottes hjemmeside.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

Til 4 personer

Salat
1 bundt asparges
5 store håndfulde frisk spinat
250 g jordbær
2 dl Valsemøllen Økologiske Rugkerner
100 g feta

Dressing

1 dl olivenolie
1/4 dl balsamicoeddike
Salt og friskkværnet peber

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Sæt en mellemstor gryde med vand over til at koge.
  2. Skær den træge ende af alle asparges og skær dem i mindre stykker. Kom dem i det kogende vand og blancher dem i 45 sekunder. Tag dem op, og kom dem i koldt vand.
  3. Skyl spinat grundigt, og skær jordbær i kvarte.
  4. Rør olivenolie og eddike sammen. Smag til med salt og peber.
  5. Kom spinat i en skål, top med asparges, jordbær, poppede rugkerner og feta. Vend det evt. sammen.
  6. Server med dressingen.

Et godt tip: Prøv også denne salat med rugkerner, brombær og bagte rødløg.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.