Jordbærsalat med asparges og rugkerner

En jordbærsalat med asparges og rugkerner. Det er en skøn sommersalat bestående af rugkerner, asparges og feta vendt i en frisk dressing, som er godt tilbehør til sommermaden. Det er en nem salat, hvor du kan få brugt sæsonens råvarer som asparges og de nye danske jordbær i salaten. Du kan finde asparges og danske jordbær i hele juni måned, hvor de er friske fra høst. Måske du er heldig og kan plukke råvarerne ude fra din egen have.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte. Find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her. Du kan også finde en masse inspiration på Maria Charlottes hjemmeside.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

Til 4 personer

Salat
1 bundt asparges
5 store håndfulde frisk spinat
250 g jordbær
2 dl Valsemøllen Økologiske Rugkerner
100 g feta

Dressing

1 dl olivenolie
1/4 dl balsamicoeddike
Salt og friskkværnet peber

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Sæt en mellemstor gryde med vand over til at koge.
  2. Skær den træge ende af alle asparges og skær dem i mindre stykker. Kom dem i det kogende vand og blancher dem i 45 sekunder. Tag dem op, og kom dem i koldt vand.
  3. Skyl spinat grundigt, og skær jordbær i kvarte.
  4. Rør olivenolie og eddike sammen. Smag til med salt og peber.
  5. Kom spinat i en skål, top med asparges, jordbær, poppede rugkerner og feta. Vend det evt. sammen.
  6. Server med dressingen.

Et godt tip: Prøv også denne salat med rugkerner, brombær og bagte rødløg.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.