Hvedekernesalat med rød spidskål, appelsin og sennepsdressing

Lav en frisk og smagfuld hvedekernesalat. Hvedekernesalaten består af rød spidskål blandet med Valsemøllen Knækkede Hvedekerner, som bliver vendt i en velkendt olie/eddike dressing tilsat sennep. Top salaten med appelsiner og valnødder, som giver en god og frisk smag fra appelsinerne og lidt knas fra valnødderne.

Salaten er perfekt til december måned som tilbehør til alt det gode, lidt tunge, mad, der bliver serveret i december måned. Du kan også sagtens servere salaten de andre 11 måneder i året.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

 

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Hvedekernesalat

300 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
4 dl vand, kogende
½ rød spidskål
4 appelsiner
100 g valnødder

Sennepsdressing

4 spsk. olivenolie
2 spsk. eddike
2 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
Saften fra appelsinerne, der bruges i salaten
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 

  1. Kom knækkede hvedekerner i en skål, og hæld kogende vand over. Lad det trække i 30 minutter.
  2. Snit spidskål fint.
  3. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i fileter. Gem appelsin-” skroget” til dressingen.
  4. Rist valnødderne på en tør pande, til de er gyldne.
  5. Rør alle ingredienserne sammen til dressingen. Pres også det sidste fra appelsinen ned i dressingen.
  6. Pres væden ud af de knækkede hvedekerner gennem en si, og kom dem i en skål med spidskål.
  7. Hæld dressingen henover, og vend det hele godt sammen.
  8. Anret med appelsinfileter og ristede valnødder – grofthakket eller hele.

Et godt tip: Hvis du er vild med de kernefyldte salater, så prøv også rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucula her.