Hvedekernesalat med rød spidskål, appelsin og sennepsdressing

Lav en frisk og smagfuld hvedekernesalat. Hvedekernesalaten består af rød spidskål blandet med Valsemøllen Knækkede Hvedekerner, som bliver vendt i en velkendt olie/eddike dressing tilsat sennep. Top salaten med appelsiner og valnødder, som giver en god og frisk smag fra appelsinerne og lidt knas fra valnødderne.

Salaten er perfekt til december måned som tilbehør til alt det gode, lidt tunge, mad, der bliver serveret i december måned. Du kan også sagtens servere salaten de andre 11 måneder i året.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

 

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

4 personer

Hvedekernesalat

300 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
4 dl vand, kogende
½ rød spidskål
4 appelsiner
100 g valnødder

Sennepsdressing

4 spsk. olivenolie
2 spsk. eddike
2 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
Saften fra appelsinerne, der bruges i salaten
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 

  1. Kom knækkede hvedekerner i en skål, og hæld kogende vand over. Lad det trække i 30 minutter.
  2. Snit spidskål fint.
  3. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i fileter. Gem appelsin-” skroget” til dressingen.
  4. Rist valnødderne på en tør pande, til de er gyldne.
  5. Rør alle ingredienserne sammen til dressingen. Pres også det sidste fra appelsinen ned i dressingen.
  6. Pres væden ud af de knækkede hvedekerner gennem en si, og kom dem i en skål med spidskål.
  7. Hæld dressingen henover, og vend det hele godt sammen.
  8. Anret med appelsinfileter og ristede valnødder – grofthakket eller hele.

Et godt tip: Hvis du er vild med de kernefyldte salater, så prøv også rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucula her.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.