Salat med rugkerner, brombær & bagte rødløg

vores poppede rugkerner der er klar til brug, kan også med fordel bruges i en skøn salat.

Hvis du mangler inspiration til en lækker salat har Ditte Intemann også kendt som Ditsen lavet denne skønne salat med rugkerner, brombær og bagte rødløg. Det bliver både en smagfuld og flot salat.

Se opskrift

Køkkentid
25 min

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Salat:
2 rødløg
100 g mandler
200 g friske brombær
3 dl Valsemøllen økologiske poppede rugkerner
2 modne avocado’er

Dressing:
1 håndfuld mynte
4 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt og peber

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Pil rødløgene og skær dem ud i kvarter og vend dem med olie, salt og peber.
  2. Fordel dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  3. Rist mandlerne på en tør, varm pande til de bliver let gyldne.
  4. Hak mynten fint og pisk den sammen med de øvrige ingredienser til dressingen og smag til.
  5. Vend dressingen godt rundt i de poppede rugkerner og fordel den på et stort fad.
  6. Vend de bagte løg i salaten og top med friske brombær, tern af avocado og drys til sidst med grofthakkede, ristede mandler.
  7. Salaten serveres med det samme.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.