Trifli med rugbrødscrunch

En trifli er kongen over nemme desserter. Den kræver nemlig blot en form for kompot, noget knas og en lækker creme. I denne opskrift på trifli med rugbrødscrunch er triflien lavet på søde sommerbær og med en rugbrødscrumble, der er en skøn kombination.

Måske plejer du at bruge makroner i din trifli, men en rugbrødscrumble giver lidt mindre sødme og endnu mere knas til din dessert. Og så er det den perfekte måde at få brugt dit rugbrød, hvis det er ved at blive lidt tørt. Det er altid lækkert at trylle hverdagens fuldkorn om til søde sager.

Se opskrift
trifli

Køkkentid
15 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Bærkompot
500 g frosne bær, valgfri
40 g sukker
1 stk. vaniljestang
1 spsk. citronsaft

Crunch
200 g daggammelt rugbrød fx Valsemøllen Kernerugbrød
50 g mandler, ristede
50 g sukker
1 nip salt
6 stk. makroner

Creme
250 ml piskefløde
100 g mascarpone
2 tsk. vaniljepulver
3 spsk. sukker

Pynt
Friske bær
Skovsyre eller mynte

Sådan gør du

Bærkompot

  1. Optø bær og kom dem i en gryde med sukker, kornene fra en vaniljestang og vaniljestangen.
  2. Lad det koge kort op og lad det herefter simre i 30 minutter ved middelvarme. Smag til med citronsaft og evt. mere sukker efter behov. Lad kompotten køle af.

Crunch

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Rugbrød, mandler, sukker og salt kommes i en blendes. Kør til det er groft blendet.
  3. Fordel blandingen på en beklædt bageplade og bag i ca. 15-20 minutter til det er helt sprødt – vend det rundt undervejs. Hold øje.
  4. Lad rugbrødscrunchen afkøle og vend med knuste makroner.

Creme

  1. Rør fløde med mascarpone til en jævn masse. Rør vanilje og rørsukker i.
  2. Når alt er vendt sammen, piskes det hurtigt sammen, så du får en luftig creme.

Trifli

  1. Find fire glas frem, kom kompot i bunden, dernæst rugbrødscrunch og så creme. Gentag.
  2. Pynt af med friske bær, og server din trifli med rugbrødscrunch.

Et godt tip: Brug de bær og frugter som du allerede har eller som er i sæson. Det giver både god smag, og så bidrager det til at mindske madspild. Brug f.eks. blommer i efteråret og rabarber om foråret, og kog dem til en kompot.