Cæsarsalat

En klassisk cæsarsalat er en favorit hos mange. Den smagfulde måltidssalat består af få ingredienser, og de er nemme at lave dem selv.

Tag caféstemningen med hjem og lav din egen cæsarsalat. Salaten er fyldt med masser af smag fra dressingen og parmesanen, og så får den et sprødt element med croutonerne. Croutonerne er nemme at lave af dit overskydende brød. Det er lige meget om brødet er groft eller ej, så det er en god måde at undgå, at dit brød går til spilde.  Server salaten til aftensmad eller i mindre portioner på tapasbordet.

Se opskrift
cæsarsalat

Køkkentid
15 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Cæsarsalat: 1 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Dressing
2 stk. æggeblomme
2 stk. ansjosfileter i olie
40 g revet parmesan
1 tsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
3 spsk. citronsaft
1-2 dl smagsneutral olie
0,5 dl olivenolie
salt og friskkværnet peber

Brødcroutoner
4 skiver daggammelt brød f.eks. Valsemøllen Boller
4 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. flagesalt

Kylling
4 kyllingebrystfileter
2 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Desuden
2 stk. hjertesalat
2 håndfulde hjemmelavede croutoner
20 g parmesan

Sådan gør du

Dressing

  1. Kom æggeblomme, ansjosfileter, parmesan, hvidløg, sennep og citronsaft i en blender og kør til du har en glat masse. Du kan også bruge en stavblender.
  2. Pisk olien i langsomt, ligesom hvis det er en mayonnaise, der skal laves. Smag til med salt og friskkværnet peber. Er dressingen for tyk, kan du blende lidt vand i til sidst. 

Brødcroutoner

  1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  2. Skær dine brødskiver ud i små tern. Vend dem med olivenolie samt et presset fed hvidløg.
  3. Læg dem ud på en beklædt bageplade og drys med flagesalt. Bag dem gyldne og sprøde i ca. 15-18 minutter, og vend dem gerne undervejs.
  4. Lad dem afkøle. 

Kylling

  1. Varm en pande op på middel varme, tilsæt olie og steg kyllingebrysterne ca. 6-8 minutter på hver side ved lav til medium varme. Krydr med salt og friskkværnet peber undervejs. Skær det i skiver. 

Cæsarsalat

  1. Skyl og pluk hjertesalat og vend med noget af dressingen.
  2. Læg salaten på et fad eller i en skål og fordel skiver af kylling og croutoner over salaten. Servér med ekstra dressing på salaten eller ved siden og riv parmesan over. 

Et godt tip: Hvis du vil være lidt kreativ eller foretrækker rugbrød frem for franskbrød, kan du sagtens lave croutoner af det. 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.