Cæsarsalat

En klassisk cæsarsalat er en favorit hos mange. Den smagfulde måltidssalat består af få ingredienser, og de er nemme at lave dem selv.

Tag caféstemningen med hjem og lav din egen cæsarsalat. Salaten er fyldt med masser af smag fra dressingen og parmesanen, og så får den et sprødt element med croutonerne. Croutonerne er nemme at lave af dit overskydende brød. Det er lige meget om brødet er groft eller ej, så det er en god måde at undgå, at dit brød går til spilde.  Server salaten til aftensmad eller i mindre portioner på tapasbordet.

Se opskrift
cæsarsalat

Køkkentid
15 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Dressing
2 stk. æggeblomme
2 stk. ansjosfileter i olie
40 g revet parmesan
1 tsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
3 spsk. citronsaft
1-2 dl smagsneutral olie
0,5 dl olivenolie
salt og friskkværnet peber

Brødcroutoner
4 skiver daggammelt brød f.eks. Valsemøllen Boller
4 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. flagesalt

Kylling
4 kyllingebrystfileter
2 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Desuden
2 stk. hjertesalat
2 håndfulde hjemmelavede croutoner
20 g parmesan

Sådan gør du

Dressing

  1. Kom æggeblomme, ansjosfileter, parmesan, hvidløg, sennep og citronsaft i en blender og kør til du har en glat masse. Du kan også bruge en stavblender.
  2. Pisk olien i langsomt, ligesom hvis det er en mayonnaise, der skal laves. Smag til med salt og friskkværnet peber. Er dressingen for tyk, kan du blende lidt vand i til sidst. 

Brødcroutoner

  1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  2. Skær dine brødskiver ud i små tern. Vend dem med olivenolie samt et presset fed hvidløg.
  3. Læg dem ud på en beklædt bageplade og drys med flagesalt. Bag dem gyldne og sprøde i ca. 15-18 minutter, og vend dem gerne undervejs.
  4. Lad dem afkøle. 

Kylling

  1. Varm en pande op på middel varme, tilsæt olie og steg kyllingebrysterne ca. 6-8 minutter på hver side ved lav til medium varme. Krydr med salt og friskkværnet peber undervejs. Skær det i skiver. 

Cæsarsalat

  1. Skyl og pluk hjertesalat og vend med noget af dressingen.
  2. Læg salaten på et fad eller i en skål og fordel skiver af kylling og croutoner over salaten. Servér med ekstra dressing på salaten eller ved siden og riv parmesan over. 

Et godt tip: Hvis du vil være lidt kreativ eller foretrækker rugbrød frem for franskbrød, kan du sagtens lave croutoner af det.