Pull apart brød med hvidløg og ost

Hvis du har bagt et brød, som enten er kikset eller ikke er blevet spist, skal du endelig ikke smide det ud. Lav i stedet et pull apart brød med hvidløg og ost, der kan give lidt ekstra til aftensmaden.

Et pull apart brød en lækker måde at lave et hvidløgsbrød på. Det er nemlig tilpas snasket og smagfuldt med både hvidløgssmør og ost. Brødet passer derfor både som tilbehør til alt fra suppe og til pastaretter, da det er fyldt med masser af smag. Samtidig bliver det også et mere luksuriøst hvidløgsbrød end det du finder i fryseren i supermarkedet. Har du ikke et helt brød i rest, kan du også sagtens bruge det, som du har.

 

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 brød

100 g blødt smør
100 g revet mozzarella
1 håndfuld bredbladet persille, finhakket
2 fed hvidløg, presset
1 stk. brød

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Rør smør sammen med mozzarella, persille og hvidløg.
  3. Skær riller i brødet på langs, således du skære fra den ene side af brødet til den anden. Fordel 2/3 af hvidløgssmør ned i rillerne med en kniv og skær derefter brødet på den anden led, således du får små tern. Fordel den sidste mængde hvidløgssmør i rillerne.
  4. Kom brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bag brødet i ovnen i 8-10 minutter, til hvidløgssmøren er smeltet og brødet er gyldent.
  5. Servér straks dir pull apart brød og drys evt. med lidt ekstra persille på toppen.

Et godt tip: Hvis du vil give dit pull apart brød endnu mere smag, kan du evt. erstatte evt. 50 g mozzarella med fx cheddarost. Det giver dit brød endnu mere smag!