Toast med skinke og ost

En sprød toast med ost er en klassiker. Det lækre kombination af salt, fedt og sprødt kan få de flestes mund til at løbe i vand, og den udgør et perfekt mellemmåltid.

Ikke nok med, at en lækker toast er nem at lave, så er det også en god måde at få brugt sit daggamle brød på. Selvom brødet er ved at blive lidt tørt, bliver det sprødt og saftigt igen, når det toastes med ost og skinke. Om du er til den helt klassiske eller om den skal have et twist med sennep eller pesto er helt op til dig. Mulighederne er i hvert fald mange, når du skal laves en toast.

Se opskrift
toast

Køkkentid
10 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 stk.

8 skiver daggammelt brød fx Valsemøllen Surdejsboller
4 skiver skinke
4 skiver emmentaler, cheddar eller gouda
Smør

Sådan gør du

  1. Placer to skiver brød på dit spækbræt og kom først en skive ost på og dernæst skinke. Læg den anden skive brød ovenpå.
  2. Smør overfladen med smør og kom toasten i en panini-maskine, et toastjern eller steg dem gyldne på panden.
  3. Velbekomme.

Et godt tip: Hvis du vil forkæle dig selv lidt ekstra, når du laver din toast, kan vi anbefale dig at smøre brødet med pesto eller sennep, og fylde toasten med tomater. Det gør din toast mere saftig og smagfuld. Hvis du også vil blive klogere på, hvordan du kan undgå madspild og bruge dit overskudsbrød, kan du finde endnu flere tips og opskrifter til at mindske madspild her.