Bananpandekager med havreklid

Bananpandekager med havreklid passer perfekt til morgenbordet. De minder om de klassiske amerikanske pandekager med et tvist af banan. Pandekagerne er også gode, hvis man en eftermiddag har lyst til noget sødt, men i sundere version.

Maria Vestergaard er som så mange andre stor fan af bananpandekager. Derfor har hun udviklet denne sundere variation med Valsemøllen havreklid der gør, at de får mere struktur og indeholder flere fibre. Samtidig har de stadig har en sødme fra modne bananer. De smager derfor et sundere alternativ til, når lækkersulten melder sig.

Se opskrift
bananpandekager

Køkkentid
20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bananpandekager med havreklid: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

ca. 10 stk.

100 g Valsemøllen Havreklid
100 g Valsemøllen Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. honning
2 æg
2 dl mælk
2 bananer
smør til stegning

Sådan gør du

  1. Bland havreklid, hvedemel, bagepulver, salt og vaniljepulver sammen i en skål
  2. Tilsæt æg og mælk og pisk dejen sammen
  3. Mos banan med en gaffel i en skål for sig, og tilsæt banan til dejen
  4. Steg pandekagerne på en pande ved middelvarm varme
  5. Server med skiver af banan, friske blåbær og kokosflager

Et godt tip: Server de søde banapandekager på brunchbordet, som et sundere alternativ til de amerikanske pandekager. Dine gæster vil ikke tænke over, at opskriften er uden sukker.