Skagenslapper

Skagenslapper er en rigtig bager-klassiker. Rundstykket er dejligt sprødt uden på, og har et saftigt indre. Alt det kræver er lidt tålmodighed og damp i ovnen.

Bag sine egne rundstykker, og forkæl hele familien med hjemmebagte skagenslapper. Det enkle rundstykke med birkes og solsikkekerner smager nemlig skønt, og er slet ikke så svære at bage. Hemmeligheden ligger nemlig i at lave damp i din ovn mens du bager dem. Det giver dem det sprøde ydre og det saftige indre.

Se opskrift
skagenslapper

Køkkentid
40 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Skagenslapper: 4 ud af 5 baseret på 16 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom vand og mel i en skål og rør det sammen.
  2. Ælt i 2 minutter ved lav hastighed på dine røremaskine til dejen er homogen. Lad det stå til autolyse tildækket i 30 minutter.
  3. Opløs gær i 25 g vand og hæld det i dejen. Rør dejen yderligere 2 minutter til gæren er fordelt. Tilsæt salt og ælt dejen til den samler sig om krogen og slipper skålens kanter og bund. Se videoen nedenfor, hvordan det ser ud, når dejen er færdigæltet. Det tager normalt 8-10 minutter ved medium hastighed på din røremaskine. Hold godt øje undervejs.
  4. Kom dejen i en bøtte smurt med en smule olie og lad den stå ved stuetemperatur i 2 timer inden, den kommes på køl til dagen efter.

Dag 2

  1. Kom et bagestål eller bagesten i ovnen, og den tændes på 250°C over/under varme. Lad ovnen og bageudstyr varme op i 45-60 minutter. Efter 30 minutter kommes en tom bageplade nederst i ovnen – den skal bruges til at skabe damp i ovnen med.
  2. Kog en liter vand i en elkedel.
  3. Drys solsikkekerner på bordet og vend dejen ud ovenpå. Drys med blå birkes og hak dejen ud til 12 boller. Kom dem på et stykke bagepapir.
  4. Før skagenslapperne ind på det varme bagestål.
  5. Hæld kogende vand i den varme bageplade og bag dem i 8 minutter med damp. Fjern bagepladen med vand og skru ovnen over på 250°C varmluft. Bag rundstykkerne yderligere i 8-10 minutter til godt gyldne.
  6. Afkøl på en rist og nyd.

Bagetip: Godt bagværk handler om god teknik. Hvis du ælter på røremaskine, så hold skarpt øje med, når dejen slipper skålens kanter – som du kan se til sidst i videoen her. Det viser dig, at dejen er færdigæltet og har fået en god glutenstruktur – lidt som elastikker, der samler dejen og gør den stærk og elastisk. Læs meget mere om æltning i vores bageskole her.

 

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.