Proteingrødboller med linsemel og hampefrø – Bageblanding

Proteingrødboller med linsemel og hampefrø er en perfekt bolle til morgenbordet, madpakken eller som en snack til den lille sult. Linsemelet gør, at proteingrødbollerne bliver saftige og samtidig er proteinrige.

De saftige proteingrødboller indeholder godt med protein og masser af fuldkorn. Du får tilmed en saftig og smagfuld bolle, fordi der er tilsat linsemel og grød.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Proteingrødboller med linsemel og hampefrø – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

10-12 boller

Sådan gør du

  1. Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris. Lad blandingen trække i 10 minutter.
  2. Smuldr gæren i grøden, og rør rundt.  Tilsæt melblandingen, og ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Dæk skålen til, og lad dejen hæve i 30 minutter.
  4. Form 10-12 boller med to skeer. Dyp skeerne i vand, så dejen ikke klistrer på skeerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med Valsemøllen Økologiske Hampefrø.
  5. Forvarm ovnen til 240°C, sænk temperaturen til 220°C (varmluft 200°C) og bag proteingrødbollerne i midten af ovnen i 12-15 minutter.