Powergrød med spiret quinoa og kold skovbærkompot

Powergrød er den perfekte start på en god morgen. En farverig og smagfuld morgemad, der holder dig mæt længe. Med masser af havregryn, quinoa og frø og kerner, toppet med lækre bær.

Powergrød med quinoa, havregryn og hampefrø serveret med en lækker bærkompot. Det giver en god start på dagen.

Se opskrift

Køkkentid
15 minutter

Ventetid
2 + 8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Powergrød med spiret quinoa og kold skovbærkompot: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

1 person

Powergrød
40 g Valsemøllen Økologisk Quinoa
dl vand til iblødsætning
100 g æble (1 æble)
20 g Valsemøllen Økologiske Havregryn
1 spsk. Valsemøllen Økologisk hampefrø
1 spsk. Valsemøllen Økologisk hørfrø 
1 knsp. salt
½ dl mælk (eller havremælk)

Kold skovbærkompot
100 g blandede, frosne bær (hindbær, brombær, solbær, ribs, blåbær)
½ dl vand

Sådan gør du

  1. Skyl quinoa under rindende vand for at fjerne bitterstoffer (saponiner), der sidder på frøet.
  2. Kom de skyllede quinoa i en lille skål og hæld rent vand over. Lad dem lægge i blød i mindst 6 timer (eksempelvis mens du er på arbejde).
  3. Dræn quinoa fri for vand, skyl igen og lad frøene lægge i sigten (gøres om eftermiddagen når du kommer hjem).
  4. De udblødte frø vil nu begynde at spire. Skyl frøene igennem igen inden du går i seng, og lad dem spire i natten over.
  5. Har du lavet en større portion, kan du opbevare den spirede quinoa i en beholder i køleskabet.
  6. Om morgenen blendes de spirede quinoa med havregryn, hampefrø, hørfrø, salt, æble og mælk til grøden er ensartet.
  7. Blend de frosne bær med vand, og spis dem som et syrligt tilbehør til den søde powergrød.
  8. Pynt eventuelt med flere bær og lidt nødder.

Info om quinoa

De kan sagtens spises rå, men kan være svært fordøjelige. Ved først at spire quinoaen bliver det meget nemmere for os at trække næringen ud af det supersunde frø. Det er proces der kræver lidt planlægning og lidt ventetid, så lav gerne en større portion, så du har quinoa til flere dage (du kan også bruge de spirede quinoa i salater). Grøden smager sødt, men balanceres af den kolde skovbærkompot.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.