Powergrød med spiret quinoa og kold skovbærkompot

Powergrød er den perfekte start på en god morgen. En farverig og smagfuld morgemad, der holder dig mæt længe. Med masser af havregryn, quinoa og frø og kerner, toppet med lækre bær.

Powergrød med quinoa, havregryn og hampefrø serveret med en lækker bærkompot. Det giver en god start på dagen.

Se opskrift

Køkkentid
15 minutter

Ventetid
2 + 8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Powergrød med spiret quinoa og kold skovbærkompot: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

1 person

Powergrød
40 g Valsemøllen Økologisk Quinoa
dl vand til iblødsætning
100 g æble (1 æble)
20 g Valsemøllen Økologiske Havregryn
1 spsk. Valsemøllen Økologisk hampefrø
1 spsk. Valsemøllen Økologisk hørfrø 
1 knsp. salt
½ dl mælk (eller havremælk)

Kold skovbærkompot
100 g blandede, frosne bær (hindbær, brombær, solbær, ribs, blåbær)
½ dl vand

Sådan gør du

  1. Skyl quinoa under rindende vand for at fjerne bitterstoffer (saponiner), der sidder på frøet.
  2. Kom de skyllede quinoa i en lille skål og hæld rent vand over. Lad dem lægge i blød i mindst 6 timer (eksempelvis mens du er på arbejde).
  3. Dræn quinoa fri for vand, skyl igen og lad frøene lægge i sigten (gøres om eftermiddagen når du kommer hjem).
  4. De udblødte frø vil nu begynde at spire. Skyl frøene igennem igen inden du går i seng, og lad dem spire i natten over.
  5. Har du lavet en større portion, kan du opbevare den spirede quinoa i en beholder i køleskabet.
  6. Om morgenen blendes de spirede quinoa med havregryn, hampefrø, hørfrø, salt, æble og mælk til grøden er ensartet.
  7. Blend de frosne bær med vand, og spis dem som et syrligt tilbehør til den søde powergrød.
  8. Pynt eventuelt med flere bær og lidt nødder.

Info om quinoa

De kan sagtens spises rå, men kan være svært fordøjelige. Ved først at spire quinoaen bliver det meget nemmere for os at trække næringen ud af det supersunde frø. Det er proces der kræver lidt planlægning og lidt ventetid, så lav gerne en større portion, så du har quinoa til flere dage (du kan også bruge de spirede quinoa i salater). Grøden smager sødt, men balanceres af den kolde skovbærkompot.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.