Powergrød med spiret quinoa og kold skovbærkompot

Powergrød er den perfekte start på en god morgen. En farverig og smagfuld morgemad, der holder dig mæt længe. Med masser af havregryn, quinoa og frø og kerner, toppet med lækre bær.

Powergrød med quinoa, havregryn og hampefrø serveret med en lækker bærkompot. Det giver en god start på dagen.

Se opskrift

Køkkentid
15 minutter

Ventetid
2 + 8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Powergrød med spiret quinoa og kold skovbærkompot: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

1 person

Powergrød
40 g Valsemøllen Økologisk Quinoa
dl vand til iblødsætning
100 g æble (1 æble)
20 g Valsemøllen Økologiske Havregryn
1 spsk. Valsemøllen Økologisk hampefrø
1 spsk. Valsemøllen Økologisk hørfrø 
1 knsp. salt
½ dl mælk (eller havremælk)

Kold skovbærkompot
100 g blandede, frosne bær (hindbær, brombær, solbær, ribs, blåbær)
½ dl vand

Sådan gør du

  1. Skyl quinoa under rindende vand for at fjerne bitterstoffer (saponiner), der sidder på frøet.
  2. Kom de skyllede quinoa i en lille skål og hæld rent vand over. Lad dem lægge i blød i mindst 6 timer (eksempelvis mens du er på arbejde).
  3. Dræn quinoa fri for vand, skyl igen og lad frøene lægge i sigten (gøres om eftermiddagen når du kommer hjem).
  4. De udblødte frø vil nu begynde at spire. Skyl frøene igennem igen inden du går i seng, og lad dem spire i natten over.
  5. Har du lavet en større portion, kan du opbevare den spirede quinoa i en beholder i køleskabet.
  6. Om morgenen blendes de spirede quinoa med havregryn, hampefrø, hørfrø, salt, æble og mælk til grøden er ensartet.
  7. Blend de frosne bær med vand, og spis dem som et syrligt tilbehør til den søde powergrød.
  8. Pynt eventuelt med flere bær og lidt nødder.

Info om quinoa

De kan sagtens spises rå, men kan være svært fordøjelige. Ved først at spire quinoaen bliver det meget nemmere for os at trække næringen ud af det supersunde frø. Det er proces der kræver lidt planlægning og lidt ventetid, så lav gerne en større portion, så du har quinoa til flere dage (du kan også bruge de spirede quinoa i salater). Grøden smager sødt, men balanceres af den kolde skovbærkompot.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.