Powergrød med spiret quinoa og kold skovbærkompot

Powergrød er den perfekte start på en god morgen. En farverig og smagfuld morgemad, der holder dig mæt længe. Med masser af havregryn, quinoa og frø og kerner, toppet med lækre bær.

Powergrød med quinoa, havregryn og hampefrø serveret med en lækker bærkompot. Det giver en god start på dagen.

Se opskrift

Køkkentid
15 minutter

Ventetid
2 + 8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Powergrød med spiret quinoa og kold skovbærkompot: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 1 person

Powergrød
40 g Valsemøllen Økologisk Quinoa
dl vand til iblødsætning
100 g æble (1 æble)
20 g Finax havregryn
1 spsk. Valsemøllen Økologisk hampefrø
1 spsk. Valsemøllen Økologisk hørfrø 
1 knsp. salt
½ dl mælk (eller havremælk)
Kold skovbærkompot:
100 g blandede, frosne bær (hindbær, brombær, solbær, ribs, blåbær)
½ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Skyl quinoa under rindende vand for at fjerne bitterstoffer (saponiner), der sidder på frøet.
  2. Kom de skyllede quinoa i en lille skål og hæld rent vand over. Lad dem lægge i blød i mindst 6 timer (eksempelvis mens du er på arbejde).
  3. Dræn quinoa fri for vand, skyl igen og lad frøene lægge i sigten (gøres om eftermiddagen når du kommer hjem).
  4. De udblødte frø vil nu begynde at spire. Skyl frøene igennem igen inden du går i seng, og lad dem spire i natten over.
  5. Har du lavet en større portion, kan du opbevare den spirede quinoa i en beholder i køleskabet.
  6. Om morgenen blendes de spirede quinoa med havregryn, hampefrø, hørfrø, salt, æble og mælk til grøden er ensartet.
  7. Blend de frosne bær med vand, og spis dem som et syrligt tilbehør til den søde powergrød.
  8. Pynt eventuelt med flere bær og lidt nødder.

Info om quinoa. De kan sagtens spises rå, men kan være svært fordøjelige. Ved først at spire quinoaen bliver det meget nemmere for os at trække næringen ud af det supersunde frø. Det er proces der kræver lidt planlægning og lidt ventetid, så lav gerne en større portion, så du har quinoa til flere dage (du kan også bruge de spirede quinoa i salater). Grøden smager sødt, men balanceres af den kolde skovbærkompot.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.