Powergrød med spiret quinoa og kold skovbærkompot

Powergrød er den perfekte start på en god morgen. En farverig og smagfuld morgemad, der holder dig mæt længe. Med masser af havregryn, quinoa og frø og kerner, toppet med lækre bær.

Powergrød med quinoa, havregryn og hampefrø serveret med en lækker bærkompot. Det giver en god start på dagen.

Se opskrift

Køkkentid
15 minutter

Ventetid
2 + 8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Powergrød med spiret quinoa og kold skovbærkompot: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

1 person

Powergrød
40 g Valsemøllen Økologisk Quinoa
dl vand til iblødsætning
100 g æble (1 æble)
20 g Valsemøllen Økologiske Havregryn
1 spsk. Valsemøllen Økologisk hampefrø
1 spsk. Valsemøllen Økologisk hørfrø 
1 knsp. salt
½ dl mælk (eller havremælk)

Kold skovbærkompot
100 g blandede, frosne bær (hindbær, brombær, solbær, ribs, blåbær)
½ dl vand

Sådan gør du

  1. Skyl quinoa under rindende vand for at fjerne bitterstoffer (saponiner), der sidder på frøet.
  2. Kom de skyllede quinoa i en lille skål og hæld rent vand over. Lad dem lægge i blød i mindst 6 timer (eksempelvis mens du er på arbejde).
  3. Dræn quinoa fri for vand, skyl igen og lad frøene lægge i sigten (gøres om eftermiddagen når du kommer hjem).
  4. De udblødte frø vil nu begynde at spire. Skyl frøene igennem igen inden du går i seng, og lad dem spire i natten over.
  5. Har du lavet en større portion, kan du opbevare den spirede quinoa i en beholder i køleskabet.
  6. Om morgenen blendes de spirede quinoa med havregryn, hampefrø, hørfrø, salt, æble og mælk til grøden er ensartet.
  7. Blend de frosne bær med vand, og spis dem som et syrligt tilbehør til den søde powergrød.
  8. Pynt eventuelt med flere bær og lidt nødder.

Info om quinoa

De kan sagtens spises rå, men kan være svært fordøjelige. Ved først at spire quinoaen bliver det meget nemmere for os at trække næringen ud af det supersunde frø. Det er proces der kræver lidt planlægning og lidt ventetid, så lav gerne en større portion, så du har quinoa til flere dage (du kan også bruge de spirede quinoa i salater). Grøden smager sødt, men balanceres af den kolde skovbærkompot.