Glutenfri brownie

En lækker og kompakt glutenfri brownie, går man aldrig galt i byen med. Den lækre chokoladekage er elsket af alle, og så her den helt uden gluten.

Hvis du skal bage glutenfrit, kan vi anbefale dig at bage en glutenfri brownie. Brownien har den samme konfekt-agtige konsistens, og så er den fyldt med lækre nødder. Brownie er et sikkert hit hvad end det er til eftermiddagskaffen eller som dessert. Bage den saftige chokoladekage til gæster, eller når du gerne vil forkæle dem omkring dig. Glutenfri bagning behøver nemlig ikke at være kedeligt.

Se opskrift
glutenfri brownie

Køkkentid
35 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri brownie: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

ca. 20 stykker

75 g smør eller margarine
1 1/2 dl brun farin
1 dl rørsukker
1 æg
100 g nødder
2 spsk. kakao
1 tsk. vanillesukker
1 1/2 dl Finax Glutenfri Melmix (90 g)
1 tsk. bagepulver

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 200ºC.
  2. Kom bagepapir på en lille bradepande (ca. 20×28 cm).
  3. Smelt fedtstoffet og rør det sammen med farin, rørsukker og æg i en skål.
  4. Hak nødderne groft og rør dem i dejen sammen med resten af ingredienserne. Rør godt.
  5. Hæld dejen i formen og bred den ud, så den er lige tyk over det hele. Bag midt i ovnen i ca. 15 min.
  6. Skær kagen i firkanter mens den stadig er varm.

Et godt tip: Server den glutenfri brownie til dessert med en kugle vaniljeis og friske bær. Du kan også lave en lækker bærskum, der giver kagen noget friskhed. Du kan også skifte nogle af nødderne ud med stykker af chokolade. Vend fx stykker af hvid chokolade i din glutenfri brownie.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.