Glutenfri brownie

En lækker og kompakt glutenfri brownie, går man aldrig galt i byen med. Den lækre chokoladekage er elsket af alle, og så her den helt uden gluten.

Hvis du skal bage glutenfrit, kan vi anbefale dig at bage en glutenfri brownie. Brownien har den samme konfekt-agtige konsistens, og så er den fyldt med lækre nødder. Brownie er et sikkert hit hvad end det er til eftermiddagskaffen eller som dessert. Bage den saftige chokoladekage til gæster, eller når du gerne vil forkæle dem omkring dig. Glutenfri bagning behøver nemlig ikke at være kedeligt.

Se opskrift
glutenfri brownie

Køkkentid
35 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri brownie: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

til ca. 20 stykker

75 g smør eller margarine
1 1/2 dl brun farin
1 dl rørsukker
1 æg
100 g nødder
2 spsk. kakao
1 tsk. vanillesukker
1 1/2 dl Finax Glutenfri Melmix (90 g)
1 tsk. bagepulver

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 200ºC.
  2. Kom bagepapir på en lille bradepande (ca. 20×28 cm).
  3. Smelt fedtstoffet og rør det sammen med farin, rørsukker og æg i en skål.
  4. Hak nødderne groft og rør dem i dejen sammen med resten af ingredienserne. Rør godt.
  5. Hæld dejen i formen og bred den ud, så den er lige tyk over det hele. Bag midt i ovnen i ca. 15 min.
  6. Skær kagen i firkanter mens den stadig er varm.

Et godt tip: Server den glutenfri brownie til dessert med en kugle vaniljeis og friske bær. Du kan også lave en lækker bærskum, der giver kagen noget friskhed. Du kan også skifte nogle af nødderne ud med stykker af chokolade. Vend fx stykker af hvid chokolade i din glutenfri brownie.