Glutenfri klejner

Store glutenfri klejner fyldt med smag er en perfekt julesnack. De smager lige præcis af jul, og det bliver faktisk ikke rigtig jul uden. Derfor har vi også lavet en glutenfri variant, så alle kan jule med!

Klejner hører julen til, og denne glutenfri version er udviklet af Anja Isabell, der selv har en datter med cøliaki. Bagt med Finax glutenfri melmix (den røde), så du får skønne, store smagfulde glutenfri klejner. Server den for gæster, eller nyd til til eftermiddagskaffen, når mørket så småt begynder at falde på.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri klejner: 3 ud af 5 baseret på 35 anmeldelser

Opskrift

40 g gær
2,5 dl vand
10 g Fiberhusk
10 g ærteprotein (kan undlades, men det gør dejen mere lækker og luftig)
40 g margarine (evt. olie margarine)
1 æg
2 spsk. citronsaft
1 tsk. Salt
40 g sukker
Ca. 500 g Finax Glutenfri melmix basis (rød)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt fiberhusk, ærteprotein, margarine, æg, citronsaft, salt og sukker.
  2. Tilsæt melet lidt efter lidt. Gem lidt af melet til udrulningen. Dejen skal gerne være håndterlig.
  3. Rul dejen tyndt ud i en stor firkant. Skær store klejner med en klejnespore, og fold dem.
  4. Kog de glutenfri klejner i palmin eller svinefedt, alt efter hvad du er til. Kog dem tre ad gangen indtil de bliver gyldne, og vend dem så.
  5. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.

Et godt tip: Ønsker du, at dine klejner skal minde mest muligt om de norske klejner, kan du bland en glasur af flormelis, citronsaft og gul frugtfarve. Pynt dem syrligt med striber af den gule glasur.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.