Glutenfri klejner

Store glutenfri klejner fyldt med smag er en perfekt julesnack. De smager lige præcis af jul, og det bliver faktisk ikke rigtig jul uden. Derfor har vi også lavet en glutenfri variant, så alle kan jule med!

Klejner hører julen til, og denne glutenfri version er udviklet af Anja Isabell, der selv har en datter med cøliaki. Bagt med Finax glutenfri melmix (den røde), så du får skønne, store smagfulde glutenfri klejner. Server den for gæster, eller nyd til til eftermiddagskaffen, når mørket så småt begynder at falde på.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri klejner: 3 ud af 5 baseret på 21 anmeldelser

Opskrift

40 g gær
2,5 dl vand
10 g Fiberhusk
10 g ærteprotein (kan undlades, men det gør dejen mere lækker og luftig)
40 g margarine (evt. olie margarine)
1 æg
2 spsk. citronsaft
1 tsk. Salt
40 g sukker
Ca. 500 g Finax Glutenfri melmix basis (rød)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt fiberhusk, ærteprotein, margarine, æg, citronsaft, salt og sukker.
  2. Tilsæt melet lidt efter lidt. gem lidt af melet til udrulningen. Dejen skal gerne være håndterlig.
  3. Rul dejen tyndt ud i en stor firkant. Skær store klejner med en klejnespore, og fold dem.
  4. Kog de glutenfri klejner i palmin eller svinefedt, alt efter hvad du er til. Kog dem tre ad gangen indtil de bliver gyldne, og vend dem så.
  5. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.

Et godt tip: Ønsker du, at dine klejner skal minde mest muligt om de norske klejner, kan du bland en glasur af flormelis, citronsaft og gul frugtfarve. Pynt dem syrligt med striber af den gule glasur.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.