Glutenfri müslibrød

Lækkert og sundt på samme tid!

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri müslibrød: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 1 brød
  • 4 dl vand, fingervarmt
  • 25 g gær
  • 30 g blødt smør/margarine eller 2 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 7 dl Valsemøllen Glutenfri Melmix (420 g)
  • 3 dl Glutenfri Müsli eller havregryn (ca. 100 g)

Brugt i opskriften

  1. Smuldr gæren i en skål og tilsæt vandet. Rør rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt fedtstof, salt og melmix. Ælt dejen i en røremaskine eller med hænderne i mindst 5 min.
  3. Bland müslien ned i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt brødform (1½ L).
  5. Dæk brødet med et viskestykke og lad det hæve i 30 min. Sæt ovnen på ca. 200ºC.
  6. Pensl brødet med vand og drys det med müsli.
  7. Bages nederst i ovnen i ca. 30 min.
  8. Lad brødet køle af på en rist uden viskestykke.

Tip! Vil du have et grovere müslibrød, kan du bytte Valsemøllen Glutenfri Melmix med Valsemøllen Grov Glutenfri Melmix. Tilsæt da også ½ dl lys sirup og lidt ekstra salt.