Glutenfri brunchboller

Er der noget bedre end nybagte glutenfri brunchboller? Det tror vi ikke. Bag lækre boller til morgenbordet helt uden gluten.

Hvis du leder efter en godt opskrift på boller uden gluten, er du kommet til det rette sted. Disse glutenfri brunchboller smager skønt! De er fyldt med sprøde nødder, müsli og tørret frugt, der giver bollerne struktur og skøn smag. Server de nybagte boller til morgenmad, som en del af brunchbordet eller spis dem som snack. Skønt smager de i hvert fald!

Se mange flere glutenfri opskrifter her. 

Se opskrift
glutenfri brunchboller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri brunchboller: 4 ud af 5 baseret på 22 anmeldelser

Opskrift

ca. 12 boller

25 g gær
4 dl vand
2 spsk. olie
1½ tsk. salt
2 spsk. Psyllium
2 spsk. sirup
420 g (ca. 7 dl) Finax Glutenfri Melmix 
80 g (ca. 3 dl) Glutenfri Crispy Flakes, havregryn eller müsli
50 g (ca. 1 dl) solsikkekerner, eller hørfrø, rosiner, hakkede tørrede abrikoser

Sådan gør du

  1. Bland psyllium og gær med vandet og lad blandingen trække ca. 10 minutter.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne (gem dog lidt melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 minutter.
  3. Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
  4. Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – ca. 7 cm i diameter. Del pølsen i 12 stykker og form dem til boller.
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve ca. 40 minutter.
  6. Pensl med vand og drys med glutenfri müsli, havregryn eller crispy flakes
  7. Bag de glutenfri brunchboller midt i ovnen ved 250ºC i 12-15 minutter.

Et godt tip: Mangler du mere lækkert glutenfrit bagværk på morgenbordet? Så har vi samlet alle vores bedste opskrifter på brød uden gluten i vores opskriftsunivers. Giv dig i kast med et lækkert glutenfrit grydebrød eller måske en portion grovstykker. Der er i hvert fald noget for en hver smag!

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.