Sådan gør du
- Bland psyllium og gær med vandet og lad blandingen trække ca. 10 minutter.
- Tilsæt resten af ingredienserne (gem dog lidt melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 minutter.
- Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
- Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – ca. 7 cm i diameter. Del pølsen i 12 stykker og form dem til boller.
- Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve ca. 40 minutter.
- Pensl med vand og drys med glutenfri müsli, havregryn eller crispy flakes
- Bag de glutenfri brunchboller midt i ovnen ved 250ºC i 12-15 minutter.
Et godt tip: Mangler du mere lækkert glutenfrit bagværk på morgenbordet? Så har vi samlet alle vores bedste opskrifter på brød uden gluten i vores opskriftsunivers. Giv dig i kast med et lækkert glutenfrit grydebrød eller måske en portion grovstykker. Der er i hvert fald noget for en hver smag!