Glutenfri brunchboller

Er der noget bedre end nybagte glutenfri brunchboller? Det tror vi ikke. Bag lækre boller til morgenbordet helt uden gluten.

Hvis du leder efter en godt opskrift på boller uden gluten, er du kommet til det rette sted. Disse glutenfri brunchboller smager skønt! De er fyldt med sprøde nødder, müsli og tørret frugt, der giver bollerne struktur og skøn smag. Server de nybagte boller til morgenmad, som en del af brunchbordet eller spis dem som snack. Skønt smager de i hvert fald!

Se opskrift
glutenfri brunchboller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri brunchboller: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

ca. 12 boller

25 g gær
4 dl vand
2 spsk. olie
1½ tsk. salt
2 spsk. Psyllium
2 spsk. sirup
420 g (ca. 7 dl) Finax Glutenfri Melmix eller Grov Melmix
80 g (ca. 3 dl) Glutenfri Crispy Flakes, havregryn eller müsli
50 g (ca. 1 dl) solsikkekerner, eller hørfrø, rosiner, hakkede tørrede abrikoser

Sådan gør du

  1. Bland psyllium og gær med vandet og lad blandingen trække ca. 10 min.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne (gem dog lidt melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  3. Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
  4. Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – ca. 7 cm i diameter. Del pølsen i 12 stykker og form dem til boller.
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve ca. 40 min.
  6. Pensl med vand og drys med glutenfri müsli, havregryn eller crispy flakes
  7. Bag de glutenfri brunchboller midt i ovnen ved 250ºC i 12-15 min.

Et godt tip: Mangler du mere lækkert glutenfrit bagværk på morgenbordet? Så har vi samlet alle vores bedste opskrifter på brød uden gluten i vores opskriftsunivers. Giv dig i kast med et lækkert glutenfrit grydebrød eller måske en portion grovstykker. Der er i hvert fald noget for en hver smag!

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.