Glutenfri brunchboller

Er der noget bedre end nybagte glutenfri brunchboller? Det tror vi ikke. Bag lækre boller til morgenbordet helt uden gluten.

Hvis du leder efter en godt opskrift på boller uden gluten, er du kommet til det rette sted. Disse glutenfri brunchboller smager skønt! De er fyldt med sprøde nødder, müsli og tørret frugt, der giver bollerne struktur og skøn smag. Server de nybagte boller til morgenmad, som en del af brunchbordet eller spis dem som snack. Skønt smager de i hvert fald!

Se opskrift
glutenfri brunchboller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri brunchboller: 4 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

ca. 12 boller

25 g gær
4 dl vand
2 spsk. olie
1½ tsk. salt
2 spsk. Psyllium
2 spsk. sirup
420 g (ca. 7 dl) Finax Glutenfri Melmix eller Grov Melmix
80 g (ca. 3 dl) Glutenfri Crispy Flakes, havregryn eller müsli
50 g (ca. 1 dl) solsikkekerner, eller hørfrø, rosiner, hakkede tørrede abrikoser

Sådan gør du

  1. Bland psyllium og gær med vandet og lad blandingen trække ca. 10 min.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne (gem dog lidt melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  3. Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
  4. Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – ca. 7 cm i diameter. Del pølsen i 12 stykker og form dem til boller.
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve ca. 40 min.
  6. Pensl med vand og drys med glutenfri müsli, havregryn eller crispy flakes
  7. Bag de glutenfri brunchboller midt i ovnen ved 250ºC i 12-15 min.

Et godt tip: Mangler du mere lækkert glutenfrit bagværk på morgenbordet? Så har vi samlet alle vores bedste opskrifter på brød uden gluten i vores opskriftsunivers. Giv dig i kast med et lækkert glutenfrit grydebrød eller måske en portion grovstykker. Der er i hvert fald noget for en hver smag!

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.