Glutenfri brunchboller

Er der noget bedre end nybagte glutenfri brunchboller? Det tror vi ikke. Bag lækre boller til morgenbordet helt uden gluten.

Hvis du leder efter en godt opskrift på boller uden gluten, er du kommet til det rette sted. Disse glutenfri brunchboller smager skønt! De er fyldt med sprøde nødder, müsli og tørret frugt, der giver bollerne struktur og skøn smag. Server de nybagte boller til morgenmad, som en del af brunchbordet eller spis dem som snack. Skønt smager de i hvert fald!

Se opskrift
glutenfri brunchboller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri brunchboller: 4 ud af 5 baseret på 17 anmeldelser

Opskrift

ca. 12 boller

25 g gær
4 dl vand
2 spsk. olie
1½ tsk. salt
2 spsk. Psyllium
2 spsk. sirup
420 g (ca. 7 dl) Finax Glutenfri Melmix eller Grov Melmix
80 g (ca. 3 dl) Glutenfri Crispy Flakes, havregryn eller müsli
50 g (ca. 1 dl) solsikkekerner, eller hørfrø, rosiner, hakkede tørrede abrikoser

Sådan gør du

  1. Bland psyllium og gær med vandet og lad blandingen trække ca. 10 min.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne (gem dog lidt melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  3. Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
  4. Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – ca. 7 cm i diameter. Del pølsen i 12 stykker og form dem til boller.
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve ca. 40 min.
  6. Pensl med vand og drys med glutenfri müsli, havregryn eller crispy flakes
  7. Bag de glutenfri brunchboller midt i ovnen ved 250ºC i 12-15 min.

Et godt tip: Mangler du mere lækkert glutenfrit bagværk på morgenbordet? Så har vi samlet alle vores bedste opskrifter på brød uden gluten i vores opskriftsunivers. Giv dig i kast med et lækkert glutenfrit grydebrød eller måske en portion grovstykker. Der er i hvert fald noget for en hver smag!

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.