Grovstykker – Glutenfri

Kender du hampefrø? De skønne og grønne små frø indeholder masser af proteiner og omega-fedsyrer - og så har de en lækker, nøddeagtig smag. Prøv selv at bruge dem i disse gode, glutenfri grovstykker til madpakken.

Opskriften er udviklet af Anja-Isabel der er Cøliaki mor og har stor erfaring i glutenfri kost.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grovstykker – Glutenfri: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til ca. 15 boller

3 dl. Kogende vand
2 dl. Valsemøllen frø og kerner (fx solsikke, hørfrø, sesam, græskar, chia)

2 dl. koldt vand
50 g gær
2 æg
2 tsk. Salt
50 g olie
2 tsk. Sukker eller sirup
50 g Valsemøllen hampefrø
100 g glutenfri havregryn eller Valsemøllen Hirseflager
Ca. 600 g Finax glutenfri mel, gerne en blanding af Rød og Grøn

Fremgangsmåde

  1. Bland frø og kerner i en skål og hæld 3 dl. kogende vand over. Lad det stå og trække i 10 minutter.
  2. Hæld 2 dl. koldt vand i frø og kerneblandingen og udrør gæren heri.
  3. Tilsæt æg, salt, olie, sukker og hampefrø og rør det godt sammen.
  4. Kom melet i lidt efter lidt. Dejen skal gerne være fast men klistret.
  5. Form bollerne med en ske, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad dem hæve under et klæde i en 1 time.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft: 175°C) i 15 minutter.
+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.