Grovstykker – Glutenfri

Kender du hampefrø? De skønne og grønne små frø indeholder masser af proteiner og omega-fedsyrer - og så har de en lækker, nøddeagtig smag. Prøv selv at bruge dem i disse gode, glutenfri grovstykker til madpakken.

Opskriften er udviklet af Anja-Isabel der er Cøliaki mor og har stor erfaring i glutenfri kost.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grovstykker – Glutenfri: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til ca. 15 boller

3 dl. Kogende vand
2 dl. Valsemøllen frø og kerner (fx solsikke, hørfrø, sesam, græskar, chia)

2 dl. koldt vand
50 g gær
2 æg
2 tsk. Salt
50 g olie
2 tsk. Sukker eller sirup
50 g Valsemøllen hampefrø
100 g glutenfri havregryn eller Valsemøllen Hirseflager
Ca. 600 g Finax glutenfri mel, gerne en blanding af Rød og Grøn

Fremgangsmåde

  1. Bland frø og kerner i en skål og hæld 3 dl. kogende vand over. Lad det stå og trække i 10 minutter.
  2. Hæld 2 dl. koldt vand i frø og kerneblandingen og udrør gæren heri.
  3. Tilsæt æg, salt, olie, sukker og hampefrø og rør det godt sammen.
  4. Kom melet i lidt efter lidt. Dejen skal gerne være fast men klistret.
  5. Form bollerne med en ske, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad dem hæve under et klæde i en 1 time.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft: 175°C) i 15 minutter.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.