Glutenfri scones

Er der noget bedre end nybagte glutenfrie scones?

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 store scones (brækkes til 8 mindre stykker)
  • 5 dl Finax Glutenfri Melmix (300 g)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 75 g smør eller margarine
  • 2 tsk. Psyllium
  • 1 3/4 dl mælk

Brugt i opskriften

  1. Sæt ovnen på 250ºC.
  2. Bland Psyllium og mælk og lad det stå og trække i nogle minutter.
  3. Bland melmix, bagepulver og salt. Tilsæt fedtstoffet og bland til en grynet masse.
  4. Tilsæt mælkeblandingen og ælt dejen.
  5. Del dejen i to stykker og form dem til runde brød – ca. 15 cm i diameter.
  6. Læg brødene på en bageplade med bagepapir og skær et dybt kors i dem med en meldrysset kniv, så hver scones efterfølgende kan brækkes i 4 stk. Prikkes dem med en gaffel.
  7. Bages midt i ovnen i ca.10-12 min.

Brug eventuelt papirforme for perfekt udformning og servering.
Putting_Scones_in_Cups_comp-300x200

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.