Glutenfri rabarbertærte med marengs

Lækker og nem glutenfri rabarbertærte med sprødt og sødt marengslåg. En skøn kage for dig, der vil undgå gluten.

Hvis du elsker forårets og sommerens skønne rabarber, er denne glutenfri rabarbertærte lige noget for dig. Den er fyldt med syrlige rabarber og toppet med et luftigt og sødt låg af marengs. Smagene passer perfekt sammen, og smager skønt af sommer og sol. Server den glutenfri tærte til eftermiddagskaffen eller som dessert. Alle vil elske den søde kage.

Se opskrift
glutenfri rabarbertærte

Køkkentid
40 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri rabarbertærte med marengs: 4 ud af 5 baseret på 17 anmeldelser

Opskrift

10-12 personer

175 g smør
150 g sukker
3 æggeblommer
7 g psylliumfrøskaller
2 tsk. vaniljesukker
1 knsp salt
185 g Finax glutenfri melmix
2½ tsk. bagepulver
5-6 spsk. mælk
400-500 g rabarber (lidt sukker at vende stykkerne i)

Marengs:
3 æggehvider
200 g sukker

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker hvidt med en håndmikser.
  2. Tilsæt derefter æggeblommer, psylliumfrøskaller og vaniljesukker og rør.
  3. Bland salt, mel og bagepulver og rør i dejen på skift med mælken.
  4. Hæld dejen i en smurt tærteform 25 cm. i diameter.
  5. Rens og skær rabarberstilkene i 1 cm stykker og vend dem i sukker, fordel dem over dejen og tryk dem let ned i.
  6. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 185°C i ca. 35-40 min.
  7. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen under piskning. Pisk til marengsen er sej i konsistensen.
  8. Fordel marengs på den færdigbagte glutenfri rabarbertærte og bag yderligere ca. 5-10 min.

Et godt tip: Savner du flere glutenfrie sommerkager? Så kan vi også anbefale vores lækre glutenfri jordbærkage, der også smager af sommer og sol. Eller brug denne opskrift på en glutenfri tærtedej til desserttærter, og fyld den med klassisk tærtefyld, som du kan lide. De behøver ikke gå på kompromis med den gode smag når du bager glutenfrit. Bliv klogere på at bage glutenfrit i vores bageskole. Her har vi samlet alle vores tips og tricks til bagværk uden gluten.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.