Glutenfri rabarbertærte med marengs

Lækker og nem glutenfri rabarbertærte med sprødt og sødt marengslåg. En skøn kage for dig, der vil undgå gluten.

Hvis du elsker forårets og sommerens skønne rabarber, er denne glutenfri rabarbertærte lige noget for dig. Den er fyldt med syrlige rabarber og toppet med et luftigt og sødt låg af marengs. Smagene passer perfekt sammen, og smager skønt af sommer og sol. Server den glutenfri tærte til eftermiddagskaffen eller som dessert. Alle vil elske den søde kage.

Se opskrift
glutenfri rabarbertærte

Køkkentid
40 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri rabarbertærte med marengs: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

10-12 personer

175 g smør
150 g sukker
3 æggeblommer
7 g psylliumfrøskaller
2 tsk. vaniljesukker
1 knsp salt
185 g Finax glutenfri melmix
2½ tsk. bagepulver
5-6 spsk. mælk
400-500 g rabarber (lidt sukker at vende stykkerne i)

Marengs:
3 æggehvider
200 g sukker

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker hvidt med en håndmikser.
  2. Tilsæt derefter æggeblommer, psylliumfrøskaller og vaniljesukker og rør.
  3. Bland salt, mel og bagepulver og rør i dejen på skift med mælken.
  4. Hæld dejen i en smurt tærteform 25 cm. i diameter.
  5. Rens og skær rabarberstilkene i 1 cm stykker og vend dem i sukker, fordel dem over dejen og tryk dem let ned i.
  6. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 185°C i ca. 35-40 min.
  7. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen under piskning. Pisk til marengsen er sej i konsistensen.
  8. Fordel marengs på den færdigbagte glutenfri rabarbertærte og bag yderligere ca. 5-10 min.

Et godt tip: Savner du flere glutenfrie sommerkager? Så kan vi også anbefale vores lækre glutenfri jordbærkage, der også smager af sommer og sol. Eller brug denne opskrift på en glutenfri tærtedej til desserttærter, og fyld den med klassisk tærtefyld, som du kan lide. De behøver ikke gå på kompromis med den gode smag når du bager glutenfrit. Bliv klogere på at bage glutenfrit i vores bageskole. Her har vi samlet alle vores tips og tricks til bagværk uden gluten.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.