Glutenfri rabarbertærte med marengs

Lækker og nem glutenfri rabarbertærte med sprødt og sødt marengslåg. En skøn kage for dig, der vil undgå gluten.

Hvis du elsker forårets og sommerens skønne rabarber, er denne glutenfri rabarbertærte lige noget for dig. Den er fyldt med syrlige rabarber og toppet med et luftigt og sødt låg af marengs. Smagene passer perfekt sammen, og smager skønt af sommer og sol. Server den glutenfri tærte til eftermiddagskaffen eller som dessert. Alle vil elske den søde kage.

Se opskrift
glutenfri rabarbertærte

Køkkentid
40 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri rabarbertærte med marengs: 4 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

10-12 personer

175 g smør
150 g sukker
3 æggeblommer
7 g psylliumfrøskaller
2 tsk. vaniljesukker
1 knsp salt
185 g Finax glutenfri melmix
2½ tsk. bagepulver
5-6 spsk. mælk
400-500 g rabarber (lidt sukker at vende stykkerne i)

Marengs:
3 æggehvider
200 g sukker

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker hvidt med en håndmikser.
  2. Tilsæt derefter æggeblommer, psylliumfrøskaller og vaniljesukker og rør.
  3. Bland salt, mel og bagepulver og rør i dejen på skift med mælken.
  4. Hæld dejen i en smurt tærteform 25 cm. i diameter.
  5. Rens og skær rabarberstilkene i 1 cm stykker og vend dem i sukker, fordel dem over dejen og tryk dem let ned i.
  6. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 185°C i ca. 35-40 min.
  7. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen under piskning. Pisk til marengsen er sej i konsistensen.
  8. Fordel marengs på den færdigbagte glutenfri rabarbertærte og bag yderligere ca. 5-10 min.

Et godt tip: Savner du flere glutenfrie sommerkager? Så kan vi også anbefale vores lækre glutenfri jordbærkage, der også smager af sommer og sol. Eller brug denne opskrift på en glutenfri tærtedej til desserttærter, og fyld den med klassisk tærtefyld, som du kan lide. De behøver ikke gå på kompromis med den gode smag når du bager glutenfrit. Bliv klogere på at bage glutenfrit i vores bageskole. Her har vi samlet alle vores tips og tricks til bagværk uden gluten.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.