Glutenfri jordbærkage

Sommer er lig med jordbærkage, og jordbærkage er lig med sommer. Her i en glutenfri version med mørdejsbund fyldt med vaniljecreme og søde jordbær.

Se opskrift
glutenfri jordbaertaerte

Køkkentid
60 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri jordbærkage: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til

Vaniljecreme og fyld:

  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • 25 g majsstivelse
  • 3 dl. mælk
  • 2 dl. piskefløde

Friske jordbær

Brugt i opskriften

  1. Bland melmix og sukker. Ælt smør/margarinen i til en grynet masse.
  2. Tilsæt vandet og saml dejen. Dæk den til og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  3. Læg dejen på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, der er så stor, at den dækker formens bund og kanter. Læg dejen i en smurt form og tryk den ud.
  4. Sæt ovnen på 225°C og bag tærten nederst i ovnen i ca. 25-30 min.
  5. Lad tærten køle af og lav imens flødecremen.

Fuld:

  1. Æg, vaniljesukker, sukker og majstivelse piskes godt med håndmikser.
  2. Mælken opvarmes til kogepunktet i en gryde og hældes i æggemassen under grundig piskning med en håndmikser.
  3. Cremen hældes tilbage i gryden og opvarmes under konstant omrøring med piskeris.
  4. Når cremen netop begynder at koge tages gryden af varmen.
  5. Cremen stilles køligt.
  6. Pisk piskefløden til flødeskum og vend i den afkølede creme.
  7. Fordel cremen på tærtebunden og dæk med jordbær.

Tip: Smør mørdejsbunden med smeltet mørk chokolade. Pynt jordbærtærten men en jordbærsauce.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.