Glutenfri jordbærkage

Sommer er lig med jordbærkage, og jordbærkage er lig med sommer. Her i en glutenfri version med mørdejsbund fyldt med vaniljecreme og søde jordbær.

Se opskrift
glutenfri jordbaertaerte

Køkkentid
60 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri jordbærkage: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til

Vaniljecreme og fyld:

  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • 25 g majsstivelse
  • 3 dl. mælk
  • 2 dl. piskefløde

Friske jordbær

Brugt i opskriften

  1. Bland melmix og sukker. Ælt smør/margarinen i til en grynet masse.
  2. Tilsæt vandet og saml dejen. Dæk den til og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  3. Læg dejen på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, der er så stor, at den dækker formens bund og kanter. Læg dejen i en smurt form og tryk den ud.
  4. Sæt ovnen på 225°C og bag tærten nederst i ovnen i ca. 25-30 min.
  5. Lad tærten køle af og lav imens flødecremen.

Fuld:

  1. Æg, vaniljesukker, sukker og majstivelse piskes godt med håndmikser.
  2. Mælken opvarmes til kogepunktet i en gryde og hældes i æggemassen under grundig piskning med en håndmikser.
  3. Cremen hældes tilbage i gryden og opvarmes under konstant omrøring med piskeris.
  4. Når cremen netop begynder at koge tages gryden af varmen.
  5. Cremen stilles køligt.
  6. Pisk piskefløden til flødeskum og vend i den afkølede creme.
  7. Fordel cremen på tærtebunden og dæk med jordbær.

Tip: Smør mørdejsbunden med smeltet mørk chokolade. Pynt jordbærtærten men en jordbærsauce.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.