Glutenfri jordbærkage

Sommer er lig med jordbærkage, og jordbærkage er lig med sommer. Her i en glutenfri version med mørdejsbund fyldt med vaniljecreme og søde jordbær.

Se opskrift
glutenfri jordbaertaerte

Køkkentid
60 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri jordbærkage: 4 ud af 5 baseret på 16 anmeldelser

Opskrift

Glutenfri mørdejsbund
5 dl Finax Glutenfri Melmix (300 g) eller Lavproteinmix
2 spsk. sukker
150 g smør/margarine
3 spsk. koldt vand

Vaniljecreme og fyld
2 æg
80 g sukker
25 g majsstivelse
3 dl. mælk
2 dl. piskefløde
Friske jordbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland melmix og sukker. Ælt smør/margarinen i til en grynet masse.
  2. Tilsæt vandet og saml dejen. Dæk den til og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  3. Læg dejen på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, der er så stor, at den dækker formens bund og kanter. Læg dejen i en smurt form og tryk den ud.
  4. Sæt ovnen på 225°C og bag tærten nederst i ovnen i ca. 25-30 min.
  5. Lad tærten køle af og lav imens flødecremen.

Pynt

  1. Æg, vaniljesukker, sukker og majsstivelse piskes godt med håndmikser.
  2. Mælken opvarmes til kogepunktet i en gryde og hældes i æggemassen under grundig piskning med en håndmikser.
  3. Cremen hældes tilbage i gryden og opvarmes under konstant omrøring med piskeris.
  4. Når cremen netop begynder at koge tages gryden af varmen.
  5. Cremen stilles køligt.
  6. Pisk piskefløden til flødeskum og vend i den afkølede creme.
  7. Fordel cremen på tærtebunden og dæk med jordbær.

Et godt tip: Smør mørdejsbunden med smeltet mørk chokolade. Pynt jordbærtærten men en jordbærsauce.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.