Glutenfrit focaccia

Nyd et strejf af Middelhavets charme med glutenfrit focaccia! Super-lækkert til tapas eller helt for sig selv – præcis som det er.

Hvis du skal servere tapas, gryderet eller noget helt tredje, er et glutenfrit focaccia lige sagen. Det saftige brød er nemt at bage. Bare følg focaccia opskriften, og så skal det hele nok gå! Et lækkert glutenfrit madbrød for dig der undgår gluten i hverdagen.

Se opskrift
glutenfrit focaccia

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfrit focaccia: 4 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Opskrift

1 focaccia

5 dl vand
25 g gær
1 1/2 tsk. Psyllium (FiberHusk)
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 tsk. honning
Ca. 7 dl Finax Glutenfri Melmix med majs (ca. 400 g)
2-3 spsk. olivenolie
1 dl sorte oliven uden sten
1 1/2 tsk. tørret eller frisk rosmarin
1 tsk. groft salt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i en skål og tilsæt vandet. Rør rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt Psyllium, olivenolie, salt og honning. Rør rundt og lad det trække i ca. 10 min.
  3. Hæld melmixen i og ælt dejen i en røremaskine eller i hænderne i ca. 5 min. Dejen skal føles klæbrig.
  4. Lad dejen hvile i skålen under et viskestykke i ca. 30 min.
  5. Smør en lille bradepande (25×35 cm) med ca. halvdelen af olivenolien. Læg dejen i formen og tryk den ud, så den dækker hele bunden.
  6. Del de sorte oliven og tryk dem lidt ned i hele dejen.
  7. Lad brødet hæve i ca. 15-20 min. Sæt ovnen på 175ºC.
  8. Pensl det hævede brød med olivenolie og strø rosmarin samt groft salt over.
  9. Bag midt i ovnen i ca. 35 min.