Glutenfri foccacia

Nyd et strejf af Middelhavets charme med Focaccia! Super-lækkert til tapas eller helt for sig selv – præcis som det er

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri foccacia: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 1 focaccia
  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 1/2 tsk. Psyllium (FiberHusk)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • Ca. 7 dl Finax Glutenfri Melmix med majs (ca. 400 g)
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1 dl sorte oliven uden sten
  • 1 1/2 tsk. tørret eller frisk rosmarin
  • 1 tsk. groft salt

Brugt i opskriften

  1. Smuldr gæren i en skål og tilsæt vandet. Rør rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt Psyllium, olivenolie, salt og honning. Rør rundt og lad det trække i ca. 10 min.
  3. Hæld melmixen i og ælt dejen i en røremaskine eller i hænderne i ca. 5 min. Dejen skal føles klæbrig.
  4. Lad dejen hvile i skålen under et viskestykke i ca. 30 min.
  5. Smør en lille bradepande (25×35 cm) med ca. halvdelen af olivenolien. Læg dejen i formen og tryk den ud, så den dækker hele bunden.
  6. Del de sorte oliven og tryk dem lidt ned i hele dejen.
  7. Lad brødet hæve i ca. 15-20 min. Sæt ovnen på 175ºC.
  8. Pensl det hævede brød med olivenolie og strø rosmarin samt groft salt over.
  9. Bages midt i ovnen i ca. 35 min.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.