Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål og tilsæt vandet. Rør rundt til gæren er opløst.
- Tilsæt Psyllium, olivenolie, salt og honning. Rør rundt og lad det trække i ca. 10 min.
- Hæld melmixen i og ælt dejen i en røremaskine eller i hænderne i ca. 5 min. Dejen skal føles klæbrig.
- Lad dejen hvile i skålen under et viskestykke i ca. 30 min.
- Smør en lille bradepande (25×35 cm) med ca. halvdelen af olivenolien. Læg dejen i formen og tryk den ud, så den dækker hele bunden.
- Del de sorte oliven og tryk dem lidt ned i hele dejen.
- Lad brødet hæve i ca. 15-20 min. Sæt ovnen på 175ºC.
- Pensl det hævede brød med olivenolie og strø rosmarin samt groft salt over.
- Bag midt i ovnen i ca. 35 min.