Koldhævede proteinboller med chiafrø – Bageblanding

Disse koldhævede proteinboller med chiafrø indeholder godt med protein og masser af fuldkorn, der giver god smag og en saftig krumme – det nemme valg for dig med fokus på sund livsstil og gode kostvaner.

Bag de saftige proteinboller til madpakken eller morgenbordet. Bollerne er udviklet i samarbejde med ernæringsekspert Sara Jin Smidt, også kendt som HealtySkinnyBitch. De er sammensat af en masse gode ingredienser. De lækre koldhævede proteinboller med chiafrø skal bare røres sammen aftenen før, og næste morgen er de klar til at blive til skønne, mættende boller.

Se opskrift
koldhævede proteinboller med chiafrø

Køkkentid
15 min.

Ventetid
6 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede proteinboller med chiafrø – Bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 14 anmeldelser

Opskrift

til 10 stk.

4 dl. vand, koldere en lunkent
10 g gær
1 pk Valsemøllen melblanding proteinboller

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt pakkens indhold. Ælt dejen i 2-3 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed
  2. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  3. Form bollerne med to skeer og placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys fx Valsemøllen Økologiske Chiafrø på toppen.
  4. Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn 240°C (varmluft 225°C) i 18-20 minutter.

Vil du springe koldhævningen over? Så skal du i stedet anvende 20 g gær og lunkent vand. Du kan følge fremgangsmåden ovenfor, dog skal du ælte dejen i mindst 10 minutter, for at sikre alt vandet bliver optaget af det høje fuldkornsindhold, og dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.