Pirogger med fuldkorn

Prøv denne lækre opskrift på pirogger med fuldkorn, perfekte til ungernes madpakke.

Se opskrift
pirogger

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pirogger med fuldkorn: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 15 pirogger

Fyld:

  • 1 lille glas pizzasovs
  • 150 g skinke i strimler
  • 100 g revet mozzarella
  • 1 æg til pensling
  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage).
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en røremaskine eller i køkkenskålen med hånden.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
  4. Læg dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  5. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 35 cm) og udstik med en rund form eller skål 15 stykker. (Diameter ca. 10 cm)
  6. Smør pizzasovs på dejstykkerne og fordel ønsket fyld ovenpå, eks. skinke og ost eller kødsovs.
  7. Fold sammen, til en halvcirkel, og luk kanterne med en gaffel.
  8. Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  9. Pensl med æg og bag piroggerne ved 200˚C (varmluft = 180 °C) i ca. 15 min.

Tip: Hvis du vil spare tid kan du bruge Valsemøllen grovbolle blanding, den er fuldkornsmærket og nøglehulsmærket. Pirogger er en god anledning til at bruge resterne fra aftensmaden, eks. kødsovs.

 

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.