Pirogger med fuldkorn

Prøv denne lækre opskrift på pirogger med fuldkorn, perfekte til ungernes madpakke.

Se opskrift
pirogger

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pirogger med fuldkorn: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 15 pirogger

Fyld:

  • 1 lille glas pizzasovs
  • 150 g skinke i strimler
  • 100 g revet mozzarella
  • 1 æg til pensling
  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage).
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en røremaskine eller i køkkenskålen med hånden.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
  4. Læg dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  5. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 35 cm) og udstik med en rund form eller skål 15 stykker. (Diameter ca. 10 cm)
  6. Smør pizzasovs på dejstykkerne og fordel ønsket fyld ovenpå, eks. skinke og ost eller kødsovs.
  7. Fold sammen, til en halvcirkel, og luk kanterne med en gaffel.
  8. Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  9. Pensl med æg og bag piroggerne ved 200˚C (varmluft = 180 °C) i ca. 15 min.

Tip: Hvis du vil spare tid kan du bruge Valsemøllen grovbolle blanding, den er fuldkornsmærket og nøglehulsmærket. Pirogger er en god anledning til at bruge resterne fra aftensmaden, eks. kødsovs.

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.