Pirogger med fuldkorn

Prøv denne lækre opskrift på pirogger med fuldkorn, perfekte til ungernes madpakke. Vi har fyldt dem med skinke og mozzarella, men de kan også fyldes med de rester, I har i køleskabet.

Pirogger er en nem måde at få brugt resterne af kødsovsen eller grøntsagerne. Det lille indbagte brød er fyldt med skøn smag, som passer til alle. Måske I skal på tur eller skal bruge noget nemt til madpakken, så er en pirog med fuldkorn helt perfekt. Bag piroggerne og frys dem ned, så der er til de nemme dage. De kan også sagtens spises til aftensmad med en sprød salat til.

Se opskrift
pirogger

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pirogger med fuldkorn: 4 ud af 5 baseret på 17 anmeldelser

Opskrift

15 pirogger

Dej
2½ dl vand
25 g gær
2-3 spsk. olie
½ tsk. groft salt
200 g Valsemøllen Hvedemel (ca.  dl)
175 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)

Fyld
1 lille glas pizzasovs
150 g skinke i strimler
100 g revet mozzarella
1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage).
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en røremaskine eller i køkkenskålen med hånden.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
  4. Læg dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  5. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 35 cm) og udstik med en rund form eller skål 15 stykker. (Diameter ca. 10 cm)
  6. Smør pizzasovs på dejstykkerne og fordel ønsket fyld ovenpå, eks. skinke og ost eller kødsovs.
  7. Fold sammen, til en halvcirkel, og luk kanterne med en gaffel.
  8. Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  9. Pensl med æg og bag piroggerne ved 200˚C (varmluft = 180 °C) i ca. 15 min.

Et godt tip: Hvis du vil spare tid, kan du bruge Valsemøllen Grovboller blanding. Den er fuldkornsmærket og nøglehulsmærket. Pirogger er en god anledning til at bruge resterne fra aftensmaden, eks. kødsovs.