Pirogger med fuldkorn

Prøv denne lækre opskrift på pirogger med fuldkorn, perfekte til ungernes madpakke. Vi har fyldt dem med skinke og mozzarella, men de kan også fyldes med de rester, I har i køleskabet.

Pirogger er en nem måde at få brugt resterne af kødsovsen eller grøntsagerne. Det lille indbagte brød er fyldt med skøn smag, som passer til alle. Måske I skal på tur eller skal bruge noget nemt til madpakken, så er en pirog med fuldkorn helt perfekt. Bag piroggerne og frys dem ned, så der er til de nemme dage. De kan også sagtens spises til aftensmad med en sprød salat til.

Se opskrift
pirogger

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pirogger med fuldkorn: 4 ud af 5 baseret på 17 anmeldelser

Opskrift

15 pirogger

Dej
2½ dl vand
25 g gær
2-3 spsk. olie
½ tsk. groft salt
200 g Valsemøllen Hvedemel (ca.  dl)
175 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)

Fyld
1 lille glas pizzasovs
150 g skinke i strimler
100 g revet mozzarella
1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage).
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en røremaskine eller i køkkenskålen med hånden.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
  4. Læg dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  5. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 35 cm) og udstik med en rund form eller skål 15 stykker. (Diameter ca. 10 cm)
  6. Smør pizzasovs på dejstykkerne og fordel ønsket fyld ovenpå, eks. skinke og ost eller kødsovs.
  7. Fold sammen, til en halvcirkel, og luk kanterne med en gaffel.
  8. Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  9. Pensl med æg og bag piroggerne ved 200˚C (varmluft = 180 °C) i ca. 15 min.

Et godt tip: Hvis du vil spare tid, kan du bruge Valsemøllen Grovboller blanding. Den er fuldkornsmærket og nøglehulsmærket. Pirogger er en god anledning til at bruge resterne fra aftensmaden, eks. kødsovs.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.