Svampe rugotto

Denne opskrift på en svampe rugotto er en nem og lækker hverdagsmad, der kun tager 30 minutter at lave. Skift de klassiske risottoris ud med rugkerner, og lav en velsmagende og mættende rugotto i stedet. Du får stadig den lækre smag, som du kender fra en risotto, og med sæsonens svampe kan du nemt lave en velsmagende ret, der både kan laves som hverdagsmad eller i weekenden, når gæsterne kommer forbi. Vores opskrift på en svampe rugotto er lavet med Valsemøllen Skårne Rugkerner.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte. Find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her. Du kan også finde en masse inspiration på Maria Charlottes hjemmeside.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Svampe rugotto
200 g brune champignon
½ løg
4 kviste timian
15 g smør
200 g Valsemøllen Danske Skårne Rugkerner
25 ml hvidvin
400 ml hønsefond
25 g revet parmesan

Pynt
Parmesan efter behov
1 lille håndfuld bredbladet persille

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rens champignonerne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Snit løg og timian fint.
  3. Steg champignonerne på panden i smør i ca. 1 minut. Kom herefter løg og timian på, og steg yderligere 30 sekunder.
  4. Kom de skårne rugkerner i gryden sammen med hvidvin, og lad hvidvinen fordampe.
  5. Kom hønsefonden i gryden, og lad det hele småsimre i ca. 20 minutter. Riv til sidst parmesanen i.
  6. Anret og top med revet parmesan og finthakket persille.

Et godt tip: Tilføj forskellige svampe i rugottoen, f.eks. kantareller eller portobello svampe, og tilføj mere smag i din ret.