Svampe rugotto

Denne opskrift på en svampe rugotto er en nem og lækker hverdagsmad, der kun tager 30 minutter at lave. Skift de klassiske risottoris ud med rugkerner, og lav en velsmagende og mættende rugotto i stedet. Du får stadig den lækre smag, som du kender fra en risotto, og med sæsonens svampe kan du nemt lave en velsmagende ret, der både kan laves som hverdagsmad eller i weekenden, når gæsterne kommer forbi. Vores opskrift på en svampe rugotto er lavet med Valsemøllen Skårne Rugkerner.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte. Find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her. Du kan også finde en masse inspiration på Maria Charlottes hjemmeside.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Svampe rugotto
200 g brune champignon
½ løg
4 kviste timian
15 g smør
200 g Valsemøllen Danske Skårne Rugkerner
25 ml hvidvin
400 ml hønsefond
25 g revet parmesan

Pynt
Parmesan efter behov
1 lille håndfuld bredbladet persille

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rens champignonerne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Snit løg og timian fint.
  3. Steg champignonerne på panden i smør i ca. 1 minut. Kom herefter løg og timian på, og steg yderligere 30 sekunder.
  4. Kom de skårne rugkerner i gryden sammen med hvidvin, og lad hvidvinen fordampe.
  5. Kom hønsefonden i gryden, og lad det hele småsimre i ca. 20 minutter. Riv til sidst parmesanen i.
  6. Anret og top med revet parmesan og finthakket persille.

Et godt tip: Tilføj forskellige svampe i rugottoen, f.eks. kantareller eller portobello svampe, og tilføj mere smag i din ret.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.