Grønne vafler med laks og avokado

Vafler med spinat er en nem og lækker ide til madpakken.

Spinatvafler til madpakken er et sundt alternativ, og nogle gange er det lækkert at lave noget andet end det man normalt plejer. Derfor kan du sagtens kaste dig ud i disse lækre vafler med spinat, serveret med avokado og laks eller kylling.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 vafler

100 g frisk spinat
1 dl mælk
2 æg
1,5 dl Valsemøllen Økologisk Hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
fedtstof til stegning

Topping:
1 avokado
100 g røget laks
50 g frisk spinat
1 lille bæger cremefraiche, 38 %
½ citron
Frisk dild

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Tænd for vaffeljernet.
  2. Skyl spinat og blend alle ingredienser sammen til vaflerdej enten med en stavblender eller i en foodprocessor til du får en helt grøn vaffeldej.
  3. Pensl vaffeljernet med olie eller smør.
  4. Steg vaflerne heri.

Topping

  1. Skyl spinat, fjern avokadostenen
  2. Skær avokadoen i skiver.
  3. Top vaflerne med en cremefraiche, spinat, røget laks, avokadoskiver og dild efter behov.
  4. Smag til med citronsaft.

Tip:  Vaflerne er også lækre med kylling ovenpå, i stedet for laks. Klap evt. to vafler sammen, så du får en sandwich ud af det.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte.