Spinatvafler med laks og avokado

Spinatvafler er en nem og lækker ide til madpakken. Server den som sandwich eller med lækker topping.

Nogle gange er det lækkert at lave noget frokost end man plejer. Spinatvafler til madpakken er et sundt og nemt alternativ til den ellers klassiske frokost. Opskriften er nem og hurtig at lave, og det er derfor et perfekt alternativ til fx hjemmebagt brød, da de er klar på ingen tid! Derfor kan du sagtens kaste dig ud i disse lækre vafler med spinat, serveret med avokado og laks eller kylling. Du kan selvfølgelig toppe dem med lige det, du har lyst til. Vi er sikre på, at hele familien vil elske se grønne vafler!

Se opskrift
spinatvafler

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 4 vafler

100 g frisk spinat
1 dl mælk
2 æg
1,5 dl Valsemøllen Økologisk Hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
fedtstof til stegning

Topping:
1 avokado
100 g røget laks
50 g frisk spinat
1 lille bæger cremefraiche, 38 %
½ citron
Frisk dild

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Spinatvafler

  1. Tænd for vaffeljernet.
  2. Skyl spinat og blend alle ingredienser sammen til vaflerdej enten med en stavblender eller i en foodprocessor til du får en helt grøn vaffeldej.
  3. Pensl vaffeljernet med olie eller smør.
  4. Steg vaflerne heri.

Topping

  1. Skyl spinat, fjern avokadostenen
  2. Skær avokadoen i skiver.
  3. Top vaflerne med en cremefraiche, spinat, røget laks, avokadoskiver og dild efter behov.
  4. Smag til med citronsaft.

Et godt tip:  Vaflerne er også lækre med kylling ovenpå i stedet for laks. Klap evt. to vafler sammen, så du får en sandwich ud af det. Har du ikke et vaffeljern, kan du også bage dem som spinatpandekager. Se smager stadig lige så skønt, er et godt alternativ til madpandekager. Er du blevet lige så vild med de salte vafler som os, kan du også prøve disse pestovafler med sommersalat og jordbær.