Vafler med julekrydderier

Kanel og kardemomme hører sig både efterår og jul til. Måske nyder du endda de krydrede smage året rundt. Disse vafler med julekrydderier, kan i hvert fald spises hver evig eneste dag.

Om du kalder dem vafler med julekrydderier eller efterårskrydderier, er helt op til dig. Det er en nem opskrift på vafler, fordi de er lavet med Valsemøllens Vafler Bageblanding. Så er der vafler på ingen tid! Der er tilføjet varme krydderier i form af kanel og kardemomme sammen med knasende nødder, der sender dine smagsløg i himlen. Bag dem, når der skal hygges lidt ekstra i de kolde måneder.

Se opskrift
vafler med julekrydderier

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 12 stk.

1 pakke Valsemøllen Vafler Bageblanding
5 dl vand
En håndfuld nødder
2 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
1 spsk. brun farin
150 g smeltet smør
Serveres med fx flødeskum, syltetøj og friske bær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hæld posens indhold i en skål og tilsæt vand under omrøring. Rør til dejen er glat og ensartet
  2. Hak nødderne fint.
  3. Tilsæt nødder, krydderier og brun farin til dejen.
  4. Smelt smørret. Tilsæt smeltet smør til dejen og pisk til dejen er glat og ensartet.
  5. Bag vaflerne i et varmt vaffeljern til de er sprøde og let gyldne på begge sider
  6. Server straks dine vafler med julekrydderier med f.eks. flødeskum, bær og syltetøj

Et godt tip: Hvem elsker ikke en god vaffel? Udover at lave vafler med julekrydderier, kan du også lune dig på andre typer af vafler i den kolde tid. Udover at lave helt almindelige vafler med en Valsemøllen Bageblanding, kan du også lave de klassiske vafler helt fra bunden. Ellers kan vi anbefale dig at bage disse søde morgenmadsvafler med kokoscreme. Måske har du lyst til den salte variant med spinat, så du kan spise vafler til aftensmad.