Morgenmadsvafler med kokoscreme

Vi kunne spise vafler morgen, middag og aften. Med disse morgenmadsvafler er det også blevet muligt. Vaflerne er bagt med banan og spelt, og giver en god start på dagen.

Hvis du leder efter nogle lækre, mættende og sunde vafler, kan vi anbefale dig at bage en portion morgenmadsvafler. De smager sødt og syndigt, men er næsten uden sukker og med fuldkorn. Det gør at de mætter godt, og er et godt alternativ til klassiske brunchpandekager. Vaflerne er også en god anledning til at få brugt sine modne bananer.

Se opskrift
morgenmadsvafler

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 stk.

Morgenmadsvafler
150 g Valsemøllen fuldkorns speltmel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 nip salt
2 dl mælk
1 æg
1 moden banan
40 g smør

Kokoscreme
Den fede del af en kokosmælk
3 spsk af den tynde del af en kokosmælk
1 tsk limesaft

Ydereligere topping
Friske bær
Limeskal
Ristede mandler

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Kom dåsen med kokosmælk i køleskabet, så den deler sig i en fed del og en tynd del.
  2. Sæt piskeris og røreskål på køl. Dette gør det nemmere at piske kokosskummen cremet i morgen.

Morgenmadsvafler

  1. Bland alle de tørre ingredienser, og mos bananen.
  2. Kom bananmosen ned i skålen til de tørre ingredienser sammen med mælken og ægget.
  3. Pisk grundigt til dejen er lind.
  4. Smelt smør og lad det køle lidt af.
  5. Pisk igen grundigt til dejen er lind.
  6. Varm et belgisk vaffeljern op og bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.
  7. Placer de varme vafler på en rist inden servering, så de ikke bliver bløde.

Kokoscreme

  1. Tag dåsen med kokosmælk ud af køleskabet og åben den. Du må endelig ikke ryste den først, da det er meningen, at den skal have delt sig i to lag. Brug en ske til at fjerne den øverste fede del af kokosmælken, som er helt stivnet i konsistensen, og kom det over i den kolde skål, som har stået i køleskabet natten over.
  2. Pisk kokosmassen til den er luftig, og tilsæt løbende lidt af tynde del af kokosmælken samt limesaft, så cremen bliver cremet og lækker.

Servering

  1. Top vaflerne med ristede mandler, friske bær, kokoscreme og lidt limeskal.