Morgenmadsvafler med kokoscreme

Vi kunne spise vafler morgen, middag og aften. Med disse morgenmadsvafler er det også blevet muligt. Vaflerne er bagt med banan og spelt, og giver en god start på dagen.

Hvis du leder efter nogle lækre, mættende og sunde vafler, kan vi anbefale dig at bage en portion morgenmadsvafler. De smager sødt og syndigt, men er næsten uden sukker og med fuldkorn. Det gør at de mætter godt, og er et godt alternativ til klassiske brunchpandekager. Vaflerne er også en god anledning til at få brugt sine modne bananer.

Se opskrift
morgenmadsvafler

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 stk.

Morgenmadsvafler
150 g Valsemøllen fuldkorns speltmel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 nip salt
2 dl mælk
1 æg
1 moden banan
40 g smør

Kokoscreme
Den fede del af en kokosmælk
3 spsk af den tynde del af en kokosmælk
1 tsk limesaft

Ydereligere topping
Friske bær
Limeskal
Ristede mandler

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Kom dåsen med kokosmælk i køleskabet, så den deler sig i en fed del og en tynd del.
  2. Sæt piskeris og røreskål på køl. Dette gør det nemmere at piske kokosskummen cremet i morgen.

Morgenmadsvafler

  1. Bland alle de tørre ingredienser, og mos bananen.
  2. Kom bananmosen ned i skålen til de tørre ingredienser sammen med mælken og ægget.
  3. Pisk grundigt til dejen er lind.
  4. Smelt smør og lad det køle lidt af.
  5. Pisk igen grundigt til dejen er lind.
  6. Varm et belgisk vaffeljern op og bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.
  7. Placer de varme vafler på en rist inden servering, så de ikke bliver bløde.

Kokoscreme

  1. Tag dåsen med kokosmælk ud af køleskabet og åben den. Du må endelig ikke ryste den først, da det er meningen, at den skal have delt sig i to lag. Brug en ske til at fjerne den øverste fede del af kokosmælken, som er helt stivnet i konsistensen, og kom det over i den kolde skål, som har stået i køleskabet natten over.
  2. Pisk kokosmassen til den er luftig, og tilsæt løbende lidt af tynde del af kokosmælken samt limesaft, så cremen bliver cremet og lækker.

Servering

  1. Top vaflerne med ristede mandler, friske bær, kokoscreme og lidt limeskal.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.