Klassiske vafler

En lækker og nem opskrift på sprøde, klassiske vafler. Ideel som en hyggelig dessert eller snack til hele familien.

Duften af friskbagte vafler kan få alle børn og barnlige sjæle i godt humør. Maria Vestergaard giver her sit bud på en nem og lækker opskrift på vaffeldej som giver sprøde, klassiske vafler. Smager skønt med is, flormelis eller syltetøj. Et sikkert hit der vil skabe masser af glæde hos børnene.

Se opskrift
klassiske vafler

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 12 vafler

5 dl Valsemøllen Stenformalet ØKO Hvedemel eller Valsemøllen Dansk hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
4 æg
5 dl. kærnemælk
1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
100 g smeltet smør
evt. en smule friskrevet økologisk citronskal

Sådan gør du

  1. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål.
  2. Tilsæt æg og kærnemælk og pisk dejen.
  3. Smelt smør og vend det i vaffeldejen.
  4. Bag vaflerne i et forvarmet vaffeljern ved høj varme.
  5. Server vaflerne med det samme med fx frisk frugt, bær, is, flødeskum eller et drys flormelis.

Et godt tip: Hvem elsker ikke lækre vafler? Vi kan spise dem morgen, middag og aften. Derfor har vi også samlet eller vores bedste vaffelopskrifter her. Vi har fx en skøn opskrift til dig der ikke kan tåle gluten. Du får opskriften på de sprøde glutenfrie vafler her

klassiske vafler