Pølsehorn med fuldkorn og sesam

Lækre og nemme små pølsehorn med fuldkorn, der er perfekte til ungernes madpakke. Bagt med hvid hvede, der lidt skjuler den grove stuktur.

Hvem elsker ikke et saftigt pølsehorn? Disse pølsehorn med fuldkorn og sesam smager skønt og er nemme at bage. Tag børnene med i køkkenet, når der skal bages snacks til madpakken eller picnicturen. De små horn er nemme at have med på farten, og er elsket af både store og små. Fuldkornene er med til at holde mætheden i længere tid.

Se opskrift
pølsehorn med fuldkorn

Køkkentid
40 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 16 små pølsehorn

Dej
2½ dl lunkent vand (ca. 30˚C)
25 g gær
2-3 spsk. olie
½ tsk. groft salt
200 g Valsemøllen Hvedemel (ca.  dl)
175 g Valsemøllen Hvid Hvedemel  (ca. 3 dl)

Fyld
16 tsk. ketchup
16 små eller 8 almindelige pølser
1 æg til pensling
Lidt sesam til pynt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør sammen.
  3. Ælt dejen godt ved middelhastighed på røremaskine i ca. 12 min., til dejen er glat og elastisk.
  4. Del dejen i 2 lige store stykker. Form de 2 stykker dej lidt runde og lad dem hvile i 5-10 minutter tildækket med fugtig viskestykke.
  5. Rul eller tryk dejen ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
  6. Del hvert dejstykke i 8 slices, og halver de 8 pølser, så du har 16 stykker. Kom lidt ketchup på den del, der er bredest, og læg en pølse på.
  7. Pak pølsen ind ved at rulle dejen sammen. Læg pølsehornene på bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
  8. Pensl pølsehornene med vand eller æg og drys med sesam
  9. Bag dem ved 230˚C (varmluft 210°C) i ca. 10 minutter.

Et godt tip: Hvis du vil spare tid, kan du bruge Valsemøllen Grovbolle Blanding. Den er fuldkornsmærket og nøglehulsmærket, og er også perfekt som dej til grove pølsehorn.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.