Pølsehorn med fuldkorn og sesam

Lækre og nemme små pølsehorn med fuldkorn, der er perfekte til ungernes madpakke. Bagt med hvid hvede, der lidt skjuler den grove stuktur.

Hvem elsker ikke et saftigt pølsehorn? Disse pølsehorn med fuldkorn og sesam smager skønt og er nemme at bage. Tag børnene med i køkkenet, når der skal bages snacks til madpakken eller picnicturen. De små horn er nemme at have med på farten, og er elsket af både store og små. Fuldkornene er med til at holde mætheden i længere tid.

Se opskrift
pølsehorn med fuldkorn

Køkkentid
40 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 16 små pølsehorn

Dej
2½ dl lunkent vand (ca. 30˚C)
25 g gær
2-3 spsk. olie
½ tsk. groft salt
200 g Valsemøllen Hvedemel (ca.  dl)
175 g Valsemøllen Hvid Hvedemel  (ca. 3 dl)

Fyld
16 tsk. ketchup
16 små eller 8 almindelige pølser
1 æg til pensling
Lidt sesam til pynt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør sammen.
  3. Ælt dejen godt ved middelhastighed på røremaskine i ca. 12 min., til dejen er glat og elastisk.
  4. Del dejen i 2 lige store stykker. Form de 2 stykker dej lidt runde og lad dem hvile i 5-10 minutter tildækket med fugtig viskestykke.
  5. Rul eller tryk dejen ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
  6. Del hvert dejstykke i 8 slices, og halver de 8 pølser, så du har 16 stykker. Kom lidt ketchup på den del, der er bredest, og læg en pølse på.
  7. Pak pølsen ind ved at rulle dejen sammen. Læg pølsehornene på bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
  8. Pensl pølsehornene med vand eller æg og drys med sesam
  9. Bag dem ved 230˚C (varmluft 210°C) i ca. 10 minutter.

Et godt tip: Hvis du vil spare tid, kan du bruge Valsemøllen Grovbolle Blanding. Den er fuldkornsmærket og nøglehulsmærket, og er også perfekt som dej til grove pølsehorn.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.