Klassisk citronmåne

Citronmåne, citronkage – dansk kageklassiker har mange navne. Alligevel er det svært at slå en klassisk citronmåne af pinden. Den saftig kage, der er nem at bage.

Hvem vidste, at det kan være så nemt at bage en lækker kage? En klassisk citronmåne er en skøn kage, der smager både syrligt og sødt. Sandkagen kan alle bage, og så smager den fantastisk. Prøv selv at bage den skønne citronkage, der har en syrlig frosting, der passer skønt med den svampede kage.

Se opskrift
klassisk citronmåne

Køkkentid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassisk citronmåne: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 kage (springform)

150 g blødt smør
150 g Dansk Kage Hvedemel
150 g sukker
saften af 1 citron
3 stk. stuetempererede æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Topping
100 g flormelis
Revet skal af 1 usprøjtet citron
3-4 spsk. vand (varmt)
Gul frugtfarve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Sukker og blødt smør røres sammen.
  2. Tilsæt citronsaft og skal til smørblandingen.
  3. Tilsæt æggene lidt efter lidt, mens du pisker dejen sammen.
  4. Tilsæt mel, vaniljesukker og bagepulver, og bland det godt sammen.
  5. Fordel dejen i en smurt springform (18 – 20 cm.).
  6. Bag kagen i 30 min. ved 180°C.
  7. Rør alle ingredienser til topping sammen, og fordel den over den afkølede citronkage.

Et godt tip: Citron smager skønt i bagværk. Udover en klassisk citronmåne, har vi også en skøn opskrift på en citronkage med marcipan. Den er en luksusudgave af citronklassikeren, som kan være svær at modstå. Du kan også prøve små citrontærter med marengs eller en højsnegl med citron og timan. Vi må bare konstatere, at citron i bagværk er et hit!