Klassisk citronmåne

Citronmåne, citronkage – dansk kageklassiker har mange navne. Alligevel er det svært at slå en klassisk citronmåne af pinden. Den saftig kage, der er nem at bage.

Hvem vidste, at det kan være så nemt at bage en lækker kage? En klassisk citronmåne er en skøn kage, der smager både syrligt og sødt. Sandkagen kan alle bage, og så smager den fantastisk. Prøv selv at bage den skønne citronkage, der har en syrlig frosting, der passer skønt med den svampede kage.

Se opskrift
klassisk citronmåne

Køkkentid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassisk citronmåne: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 kage (springform)

150 g blødt smør
150 g Dansk Kage Hvedemel
150 g sukker
saften af 1 citron
3 stk. stuetempererede æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Topping
100 g flormelis
Revet skal af 1 usprøjtet citron
3-4 spsk. vand (varmt)
Gul frugtfarve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Sukker og blødt smør røres sammen.
  2. Tilsæt citronsaft og skal til smørblandingen.
  3. Tilsæt æggene lidt efter lidt, mens du pisker dejen sammen.
  4. Tilsæt mel, vaniljesukker og bagepulver, og bland det godt sammen.
  5. Fordel dejen i en smurt springform (18 – 20 cm.).
  6. Bag kagen i 30 min. ved 180°C.
  7. Rør alle ingredienser til topping sammen, og fordel den over den afkølede citronkage.

Et godt tip: Citron smager skønt i bagværk. Udover en klassisk citronmåne, har vi også en skøn opskrift på en citronkage med marcipan. Den er en luksusudgave af citronklassikeren, som kan være svær at modstå. Du kan også prøve små citrontærter med marengs eller en højsnegl med citron og timan. Vi må bare konstatere, at citron i bagværk er et hit!

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.