Citronkage

Citronkage er en klassiker og elsket af mange. Du kan blive et hit hos familie og venner ved at servere denne smagfulde citronkage

En rigtig lækker citronkage med osteglasur. Frisk syrlig og svampet kage med masser af citron og citronglasur. Citronkagen er en vidunderlig kombination af det søde og syrlige og denne gang har Maria Vestergaard lavet en udgave med Valsemøllen Kage Hvedemel der er perfekt at bage med, når du bager kager med bagepulver. Du kan læse mere om Kage hvedemel her.

Se opskrift
citronkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10-12 stk.

150 g smør
150 g sukker
100 g marcipan
4 æg
skal af to citroner
150 g hvedemel
2 tsk. Bagepulver
Smør til formen

Glasur
200 g flødeost
200 g flormelis
saften fra en halv citron

Pynt
Skal af 2 citroner
En lille håndfuld pistacienødder

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Riv marcipan fint og bland det sammen med smør og sukker.
  2. Tilsæt æg et ad gangen, og bland det grundigt rundt i dejen før det næste tilsætte.
  3. Bland kage hvedemel, bagepulver og citronskal sammen i en skål for sig.
  4. Vend det lidt ad gangen i kagedejen og rør det til en ensformig masse.
  5. Hæld dejen i en springform (22 cm) beklædt med bagepapir eller smurt med smør.
  6. Bag kagen i midten af en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20-25 minutter.
  7. Bland flødeost med citronsaft og sigt flormelis i glasuren.
  8. Rør det godt rundt så der ingen klumper i glasuren findes.
  9. Lad kagen afkøle helt inden glasuren smøres på. Pynt derefter med citronskal og hakkede pistacienødder.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.