Citronkage

Citronkage er en klassiker og elsket af mange. Du kan blive et hit hos familie og venner ved at servere denne smagfulde citronkage

En rigtig lækker citronkage med osteglasur. Frisk syrlig og svampet kage med masser af citron og citronglasur. Citronkagen er en vidunderlig kombination af det søde og syrlige og denne gang har Maria Vestergaard lavet en udgave med Valsemøllen Kage Hvedemel der er perfekt at bage med, når du bager kager med bagepulver. Du kan læse mere om Kage hvedemel her.

Se opskrift
citronkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citronkage: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

10-12 stk.

150 g smør
150 g sukker
100 g marcipan
4 æg
skal af to citroner
150 g hvedemel
2 tsk. Bagepulver
Smør til formen

Glasur
200 g flødeost
200 g flormelis
saften fra en halv citron

Pynt
Skal af 2 citroner
En lille håndfuld pistacienødder

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Riv marcipan fint og bland det sammen med smør og sukker.
  2. Tilsæt æg et ad gangen, og bland det grundigt rundt i dejen før det næste tilsætte.
  3. Bland kage hvedemel, bagepulver og citronskal sammen i en skål for sig.
  4. Vend det lidt ad gangen i kagedejen og rør det til en ensformig masse.
  5. Hæld dejen i en springform (22 cm) beklædt med bagepapir eller smurt med smør.
  6. Bag kagen i midten af en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20-25 minutter.
  7. Bland flødeost med citronsaft og sigt flormelis i glasuren.
  8. Rør det godt rundt så der ingen klumper i glasuren findes.
  9. Lad kagen afkøle helt inden glasuren smøres på. Pynt derefter med citronskal og hakkede pistacienødder.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.