Citronkage

Citronkage er en klassiker og elsket af mange. Du kan blive et hit hos familie og venner ved at servere denne smagfulde citronkage

En rigtig lækker citronkage med osteglasur. Frisk syrlig og svampet kage med masser af citron og citronglasur. Citronkagen er en vidunderlig kombination af det søde og syrlige og denne gang har Maria Vestergaard lavet en udgave med Valsemøllen Kage Hvedemel der er perfekt at bage med, når du bager kager med bagepulver. Du kan læse mere om Kage hvedemel her.

Se opskrift
citronkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citronkage: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

10-12 stk.

150 g smør
150 g sukker
100 g marcipan
4 æg
skal af to citroner
150 g hvedemel
2 tsk. Bagepulver
Smør til formen

Glasur
200 g flødeost
200 g flormelis
saften fra en halv citron

Pynt
Skal af 2 citroner
En lille håndfuld pistacienødder

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Riv marcipan fint og bland det sammen med smør og sukker.
  2. Tilsæt æg et ad gangen, og bland det grundigt rundt i dejen før det næste tilsætte.
  3. Bland kage hvedemel, bagepulver og citronskal sammen i en skål for sig.
  4. Vend det lidt ad gangen i kagedejen og rør det til en ensformig masse.
  5. Hæld dejen i en springform (22 cm) beklædt med bagepapir eller smurt med smør.
  6. Bag kagen i midten af en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20-25 minutter.
  7. Bland flødeost med citronsaft og sigt flormelis i glasuren.
  8. Rør det godt rundt så der ingen klumper i glasuren findes.
  9. Lad kagen afkøle helt inden glasuren smøres på. Pynt derefter med citronskal og hakkede pistacienødder.