Citronmåne – Bageblanding

En citronmåne er en favorit hos mange, og med en Valsemøllen Citronmåne bageblanding er det blevet super nemt at bage sin egen citronkage.

Måske har du ikke bagt din egen citronmåne selv, men med en citronmåne bageblanding bliver det let som en leg. Den saftige sandkage med den cremede citronglasur slår benene væk under mange. Vi har sørget for at finde de bedste ingredienser, så du nemt kan bage en lækker kage til kaffebordet eller de uventede gæster. Blandingen kan også bruge til at bage lækre citronmuffins med citronfrosting, der tager den klassiske citronmåne til det næste niveau, og giver et lille pift på den nemme måde.

Se opskrift
citronmåne bageblanding

Køkkentid
10 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citronmåne – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 kage á ca. 8 stykker

Citronmåne
1 ps. Valsemøllen Citronmåne Bageblanding
1/2 dl lunkent vand (30°C)
1 dl olie
2 æg
En springform, 18 cm i diameter

Citronglasur
1 ps. Valsemøllen Citronglasur-blanding
2 spsk. varmt vand (ca. 40°C)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand, olie og æg.
  2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og blank.
  3. Smør springformen eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel den jævnt.
  4. Bag kagen ved 180°C (ved varmluft 160°C) i 25-30 minutter.
  5. Lad kagen køle af.
  6. Gør citronglasuren klar. Hæld posens indhold i en skål og tilsæt vand. Rør massen godt sammen med en ske.
  7. Citronglasuren er nu klar til brug og kan smøres på den afkølede kage.

Et godt tip: Prøv at lave lækre citronmuffins med citronfrosting med din blanding. Du kan finde opskriften her. Har du fået lyst til at bage din egen citronmåne? Så prøv vores opskrift på klassisk citronmåne, Cathrine Brandts udgave af citronmånen eller Maria Vestergaards citronkage med marcipan.