Stikkelsbærlagkage med hyldeblomst

Lagkage er en sikker vinder, og denne stikkelsbærlagkage er bestemt ingen undtagelse. Den er sommerfrisk og sød i den helt rigtige balance. Og det bedste af det hele er, at den er simpel at lave.

Bunden er en smørbagt og chokoladesød hvid brownie, som er smurt med en syrligstikkelsbærkompot. Ovenpå er et lag af stikkelsbærmousse med de fineste vaniljeprikker og en hyldeblomstgelé, som giver den flotteste finish. Skal vi sige mere, eller løber dine tænder allerede i vand over den skønne stikkelsbærlagkage?

Se opskrift
Stikkelsbærlagkage

Køkkentid
60 min

Ventetid
5,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Stikkelsbærlagkage med hyldeblomst: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

10 - 12 personer

Bund
90 g smør
90 g god, hvid chokolade
2 æg, str. M/L
50 g lyst rørsukker
75 g Valsemøllen Kagehvedemel
En knivspids salt

Stikkelsbærkompot
150 g stikkelsbær
2 spsk lyst rørsukker
1 øko citron, saft og skal heraf
1 tsk vaniljepasta

Stikkelsbærmousse
2,5 blade husblas
200 g grønne stikkelsbær
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
1 øko citron,skal og saft heraf
0,5 dl vand
2 dl piskefløde

Hyldeblomstgelé
2 blade husblas
1 dl hyldeblomstsaft

Øvrigt
250 g ren, rå marcipan
skovsyre og blomster herfra

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Bund:

  1. Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.
  2. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt.
  3. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i.
  4. Vend det forsigtigt sammen.
  5. Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  6. Bag bunden ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 min.
  7. Lad bunden køle helt af.
  8. Befri bunden fra springformen og rengør formen.
  9. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

Stikkelsbærkompot:

  1. Nip og rens stikkelsbærrene.
  2. Halvér stikkelbærrerne og kom dem op i en gryde sammen med sukker, citronsaft, citronskal og vaniljepasta.
  3. Kog stikkelsbærkompotten til stikkelsbærrene er kogt bløde.
  4. Mos kompotten med en gaffel.
  5. Lad kompotten køle af.

Stikkelsbærmousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i mindst 20 min.
  2. Nip og rens stikkelsbærrene, halvér dem, og kom dem op i en gryde.
  3. Hæld også vaniljepasta, sukker, citronskal, citronsaft og vand op i gryden til stikkelsbærrene, og bring det i kog.
  4. Lad det simre under låg i 10 min.
  5. Tag gryden af varmen, og sigt lagen, så du kun har saften tilbage.
  6. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme saft, og lad det svale, til det er lunkent.
  7. Pisk fløden til let skum.
  8. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med saften (gerne ad tre omgange).

Samling:

  1. Smør stikkelsbærkompot på kagen og hæld stikkelsbærmoussen ud over.
  2. Top med hyldeblomst.
  3. Sæt kagen på frys i mindst 3 timer, eller til den skal bruges.

Hyldeblomstgelé:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i mindst 20 min.
  2. Lun hyldeblomstsaften og smelt husblassen heri.
  3. Lad geléen svale til den er lillefinger varm, og hæld den forsigtig over kagen.
  4. Stil din stikkelsbærlagkage på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.