Stikkelsbærlagkage med hyldeblomst

Lagkage er en sikker vinder, og denne stikkelsbærlagkage er bestemt ingen undtagelse. Den er sommerfrisk og sød i den helt rigtige balance. Og det bedste af det hele er, at den er simpel at lave.

Bunden er en smørbagt og chokoladesød hvid brownie, som er smurt med en syrligstikkelsbærkompot. Ovenpå er et lag af stikkelsbærmousse med de fineste vaniljeprikker og en hyldeblomstgelé, som giver den flotteste finish. Skal vi sige mere, eller løber dine tænder allerede i vand over den skønne stikkelsbærlagkage?

Se opskrift
Stikkelsbærlagkage

Køkkentid
60 min

Ventetid
5,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Stikkelsbærlagkage med hyldeblomst: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 10 - 12 personer

Bund:
90 g smør
90 g god, hvid chokolade
2 æg, str. M/L
50 g lyst rørsukker
75 g Valsemøllen Kagehvedemel
En knivspids salt

Stikkelsbærkompot:
150 g stikkelsbær
2 spsk lyst rørsukker
1 øko citron, saft og skal heraf
1 tsk vaniljepasta

Stikkelsbærmousse:
2,5 blade husblas
200 g grønne stikkelsbær
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
1 øko citron,skal og saft heraf
0,5 dl vand
2 dl piskefløde

Hyldeblomstgelé:
2 blade husblas
1 dl hyldeblomstsaft

Øvrigt:
250 g ren, rå marcipan
skovsyre og blomster herfra

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Bund:

  1. Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.
  2. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt.
  3. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i.
  4. Vend det forsigtigt sammen.
  5. Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  6. Bag bunden ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 min.
  7. Lad bunden køle helt af.
  8. Befri bunden fra springformen og rengør formen.
  9. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

Stikkelsbærkompot:

  1. Nip og rens stikkelsbærrene.
  2. Halvér stikkelbærrerne og kom dem op i en gryde sammen med sukker, citronsaft, citronskal og vaniljepasta.
  3. Kog stikkelsbærkompotten til stikkelsbærrene er kogt bløde.
  4. Mos kompotten med en gaffel.
  5. Lad kompotten køle af.

Stikkelsbærmousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i mindst 20 min.
  2. Nip og rens stikkelsbærrene, halvér dem, og kom dem op i en gryde.
  3. Hæld også vaniljepasta, sukker, citronskal, citronsaft og vand op i gryden til stikkelsbærrene, og bring det i kog.
  4. Lad det simre under låg i 10 min.
  5. Tag gryden af varmen, og sigt lagen, så du kun har saften tilbage.
  6. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme saft, og lad det svale, til det er lunkent.
  7. Pisk fløden til let skum.
  8. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med saften (gerne ad tre omgange).

Samling:

  1. Smør stikkelsbærkompot på kagen og hæld stikkelsbærmoussen ud over.
  2. Top med hyldeblomst.
  3. Sæt kagen på frys i mindst 3 timer, eller til den skal bruges.

Hyldeblomstgelé:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i mindst 20 min.
  2. Lun hyldeblomstsaften og smelt husblassen heri.
  3. Lad geléen svale til den er lillefinger varm, og hæld den forsigtig over kagen.
  4. Stil din stikkelsbærlagkage på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.