Stikkelsbærlagkage med hyldeblomst

Lagkage er en sikker vinder, og denne stikkelsbærlagkage er bestemt ingen undtagelse. Den er sommerfrisk og sød i den helt rigtige balance. Og det bedste af det hele er, at den er simpel at lave.

Bunden er en smørbagt og chokoladesød hvid brownie, som er smurt med en syrligstikkelsbærkompot. Ovenpå er et lag af stikkelsbærmousse med de fineste vaniljeprikker og en hyldeblomstgelé, som giver den flotteste finish. Skal vi sige mere, eller løber dine tænder allerede i vand over den skønne stikkelsbærlagkage?

Se opskrift
Stikkelsbærlagkage

Køkkentid
60 min

Ventetid
5,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Stikkelsbærlagkage med hyldeblomst: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

10 - 12 personer

Bund
90 g smør
90 g god, hvid chokolade
2 æg, str. M/L
50 g lyst rørsukker
75 g Valsemøllen Kagehvedemel
En knivspids salt

Stikkelsbærkompot
150 g stikkelsbær
2 spsk lyst rørsukker
1 øko citron, saft og skal heraf
1 tsk vaniljepasta

Stikkelsbærmousse
2,5 blade husblas
200 g grønne stikkelsbær
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
1 øko citron,skal og saft heraf
0,5 dl vand
2 dl piskefløde

Hyldeblomstgelé
2 blade husblas
1 dl hyldeblomstsaft

Øvrigt
250 g ren, rå marcipan
skovsyre og blomster herfra

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Bund:

  1. Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.
  2. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt.
  3. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i.
  4. Vend det forsigtigt sammen.
  5. Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  6. Bag bunden ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 min.
  7. Lad bunden køle helt af.
  8. Befri bunden fra springformen og rengør formen.
  9. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

Stikkelsbærkompot:

  1. Nip og rens stikkelsbærrene.
  2. Halvér stikkelbærrerne og kom dem op i en gryde sammen med sukker, citronsaft, citronskal og vaniljepasta.
  3. Kog stikkelsbærkompotten til stikkelsbærrene er kogt bløde.
  4. Mos kompotten med en gaffel.
  5. Lad kompotten køle af.

Stikkelsbærmousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i mindst 20 min.
  2. Nip og rens stikkelsbærrene, halvér dem, og kom dem op i en gryde.
  3. Hæld også vaniljepasta, sukker, citronskal, citronsaft og vand op i gryden til stikkelsbærrene, og bring det i kog.
  4. Lad det simre under låg i 10 min.
  5. Tag gryden af varmen, og sigt lagen, så du kun har saften tilbage.
  6. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme saft, og lad det svale, til det er lunkent.
  7. Pisk fløden til let skum.
  8. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med saften (gerne ad tre omgange).

Samling:

  1. Smør stikkelsbærkompot på kagen og hæld stikkelsbærmoussen ud over.
  2. Top med hyldeblomst.
  3. Sæt kagen på frys i mindst 3 timer, eller til den skal bruges.

Hyldeblomstgelé:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i mindst 20 min.
  2. Lun hyldeblomstsaften og smelt husblassen heri.
  3. Lad geléen svale til den er lillefinger varm, og hæld den forsigtig over kagen.
  4. Stil din stikkelsbærlagkage på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.