Koldhævede speltboller med æble

Der er nu ikke noget, som en nybagt bolle. Så skulle det da lige være vores koldhævede speltboller med æble. Lige til morgenbordet!

Mmh… nybagte speltboller tilsat nymodne danske æbler. Æblerne tilfører bollerne saft og sødme, som smager skønt bare med en klat smør på. Selvom de tager lidt tid, vil de dufte og smage skønt når de kommer ud af ovnen. De koldhævede speltboller med æble gør det perfekt  til eftermiddagshyggen eller brunchbordet. En lækker bolle med et friskt twist.

Se opskrift
koldhævede speltboller med æble

Køkkentid
25 min.

Ventetid
12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Skær æblet i små tern.
  3. Rør honning ud i vandet og kom solsikkekerner og æbletern ved.
  4. Rør salt, fuldkornsspeltmel og hvedemel i og ælt dejen på køkkenmaskine eller med elpisker med dejkroge i ca. 10 minutter.
  5. Fold dejen ind over sig selv 3 gange og lad den hvile i 30 minutter i en skål på køkkenbordet under et klæde.
  6. Gentag dette i alt 3 gange (svarende til 1,5 time)
  7. Sæt dejen i køleskab natten over.
  8. Om morgenen sættes en bagesten (alternativt en bageplade) i ovnen og der tændes på 250 grader.
  9. Lad ovnen være tændt i 30 minutter inden bollerne sættes ind, så stenen bliver gennemvarm.
  10. Vip dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker med en dejskraber.
  11. Sæt stykkerne på bagepapir.
  12. Hiv bagepapiret med speltbollerne over på den brandvarme bagesten og bag dem i 12-15 minutter.
+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.