Koldhævede speltboller med æble

Der er nu ikke noget, som en nybagt bolle. Så skulle det da lige være vores koldhævede speltboller med æble. Lige til morgenbordet!

Mmh… nybagte speltboller tilsat nymodne danske æbler. Æblerne tilfører bollerne saft og sødme, som smager skønt bare med en klat smør på. Selvom de tager lidt tid, vil de dufte og smage skønt når de kommer ud af ovnen. De koldhævede speltboller med æble gør det perfekt  til eftermiddagshyggen eller brunchbordet. En lækker bolle med et friskt twist.

Se opskrift
koldhævede speltboller med æble

Køkkentid
25 min.

Ventetid
12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Skær æblet i små tern.
  3. Rør honning ud i vandet og kom solsikkekerner og æbletern ved.
  4. Rør salt, fuldkornsspeltmel og hvedemel i og ælt dejen på køkkenmaskine eller med elpisker med dejkroge i ca. 10 minutter.
  5. Fold dejen ind over sig selv 3 gange og lad den hvile i 30 minutter i en skål på køkkenbordet under et klæde.
  6. Gentag dette i alt 3 gange (svarende til 1,5 time)
  7. Sæt dejen i køleskab natten over.
  8. Om morgenen sættes en bagesten (alternativt en bageplade) i ovnen og der tændes på 250 grader.
  9. Lad ovnen være tændt i 30 minutter inden bollerne sættes ind, så stenen bliver gennemvarm.
  10. Vip dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker med en dejskraber.
  11. Sæt stykkerne på bagepapir.
  12. Hiv bagepapiret med speltbollerne over på den brandvarme bagesten og bag dem i 12-15 minutter.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.