Koldhævede speltboller med æble

Der er nu ikke noget, som en nybagt bolle. Så skulle det da lige være vores koldhævede speltboller med æble. Lige til morgenbordet!

Mmh… nybagte speltboller tilsat nymodne danske æbler. Æblerne tilfører bollerne saft og sødme, som smager skønt bare med en klat smør på. Selvom de tager lidt tid, vil de dufte og smage skønt når de kommer ud af ovnen. De koldhævede speltboller med æble gør det perfekt  til eftermiddagshyggen eller brunchbordet. En lækker bolle med et friskt twist.

Se opskrift
koldhævede speltboller med æble

Køkkentid
25 min.

Ventetid
12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Skær æblet i små tern.
  3. Rør honning ud i vandet og kom solsikkekerner og æbletern ved.
  4. Rør salt, fuldkornsspeltmel og hvedemel i og ælt dejen på køkkenmaskine eller med elpisker med dejkroge i ca. 10 minutter.
  5. Fold dejen ind over sig selv 3 gange og lad den hvile i 30 minutter i en skål på køkkenbordet under et klæde.
  6. Gentag dette i alt 3 gange (svarende til 1,5 time)
  7. Sæt dejen i køleskab natten over.
  8. Om morgenen sættes en bagesten (alternativt en bageplade) i ovnen og der tændes på 250 grader.
  9. Lad ovnen være tændt i 30 minutter inden bollerne sættes ind, så stenen bliver gennemvarm.
  10. Vip dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker med en dejskraber.
  11. Sæt stykkerne på bagepapir.
  12. Hiv bagepapiret med speltbollerne over på den brandvarme bagesten og bag dem i 12-15 minutter.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.